14 жовтня 2021 р. 10:59

Військовий корабель, що тонув біля острову Зміїний, буксирують в порт

Військовий корабель, що тонув біля острову Зміїний, буксирують в порт

Судно розмагнічування «Балта», яке постраждало через негоду біля острову Зміїний та почало тонути, буксирують в порт, а особовий склад, який не задіяно у заходах з боротьби за живучість, вже доставлено у пункт постійної дислокації.   

Про це повідомили на сторінці ВМС України у Facebook.

«Військовослужбовці почувають себе добре.  Додатково задіяно особовий склад аварійно-рятувального загону ВМС ЗС України, який знаходиться на кораблі та забезпечує проведення заходів з боротьби за живучість. Наразі здійснюється буксирування корабля до пункту базування Одеса у супроводженні кораблів і катерів Військово-Морських Сил ЗС України та казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України», - йдеться в повідомленні.

В результаті різкого погіршення погодних умов 13 жовтня виникла аварійна ситуація, внаслідок якої отримав пошкодження корабель національного флоту. Після оцінки обстановки, було прийнято рішення про постановку корабля на якір з метою забезпечення проведення заходів боротьби за живучість.

Корабель «Балта» був побудований 34 роки тому, але в минулому листопаді пройшов достроковий ремонт. Він довжиною 70 метрів.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба та Морська охорона відомства зазначили, що в ситуації із танкером Delfi командиром корабля в повному обсязі вживалися всі вичерпні заходи відповідно до наданих йому повноважень. 

Двоє українських моряків загинули в Бангладеш з невідомих причин, повідомив морський портал FleetMon.  Один з них, ймовірно, одесит.  

У серпні моряк з Одеси загинув внаслідок виробничої травми на судні Pilion, яке знаходилося в Росії, ще на початку серпня, проте отримати достовірну інформацію і підтвердити її вдалося тільки зараз. Про це повідомив морський юрист Микола Гольбін.

Одесит Євген Ніколов, постраждалий під час кораблетрощі буксира Bourbon Rhode в Атлантичному океані, через два роки домігся компенсації від судновласника.

У Сінгапурі з борта контейнеровоза CMA CGM Sorbonne (прапор Франції) зняли українського моряка з симптомами COVID-19, а 1 серпня він помер. Моряку було 34 роки, він родом з Одеси. 

Раніше на судні Lem Geranium в Пакистані помер моряк-одесит.

На судні Patria (прапор Ліберії) в територіальних водах Єгипту помер офіцер з Одеси 1956 року народження.

У квітні на судні компанії  Blumenthal помер 35-річний моряк з Маріуполя, і через те, що судно ходить під ліберійським прапором, шанси рідних отримати компенсацію дуже малі. Також на її виплату можна розраховувати тільки в разі інциденту, пов'язаного з роботою.

Поділитися