11 лютого 2021 р. 20:28

Військові судяться із підприємством через землю в колишньому Тарутинському районі

Військові судяться із підприємством через землю в колишньому Тарутинському районі

Господарський суд Одеської області порушив провадження у справі за позовом військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України до одного з комерційних підприємств Одеської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, розміщеної в межах військового містечка на території Красненської сільської ради Тарутинського району Одеської області.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Факт порушення економічних інтересів держави прокурори виявили під час досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом самовільного захоплення невстановленими особами земельних ділянок військового містечка в Тарутинському районі Одеської області (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Зокрема встановлено, що без надання згоди Міністерства оборони України приватне товариство самовільно використовує земельну ділянку військового полігону площею 18,45 га, орієнтовною вартістю 8,9 млн грн, для вирощування сільськогосподарської продукції.
Наразі судовий розгляд господарської справи триває. 

Нагадаємо, кіберфахівці Служби безпеки України спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції викрили в Одесі посадовців кількох державних установ і міськради. 

Гектар ріллі в Одеській області коштує 31 тисячу 17 гривень, проте це не найдорожча в Україні земля за підрахунками Держгеокадастру, хоча дорожче ніж, наприклад, в Київській області, де гектар коштує 26 тисяч 531 гривню.

Сквер планують створити в районі площі Толбухіна, де під час Другої світової війни відбувалися масові вбивства одеситів.

Поділитися