17 липня 2021 р. 13:23

Військові медики допомогли лікарям врятувати пораненого поліцейського

Військові медики допомогли лікарям врятувати пораненого поліцейського

16 липня, в Одесі, під час виконання навчально-тренувальних стрільб, зазнав дуже важкого поранення черевної порожнини лейтенант поліції Сергій Самборський, який випадково впустив пістолет, намагався його зловити і в цей момент натиснув на спусковий гачок.

В Одеському військовому госпіталі повідомили, що наразі стан пораненого стабільно важкий.

Пораненого госпіталізували до Одеської обласної клінічної лікарні. Враховуючи складність та специфіку ушкоджень, для порятунку життя пораненого, цивільні лікарі звернулися по допомогу до Хірургічної бригади військових медиків Військово-медичного клінічного центру Південного регіону.

Оперували пораненого цивільні та військові хірурги майже чотири години.

У госпіталі зазначають, що були важкі оперативні втручання, адже у постраждалого була велика крововтрата та геморогічний шок.

Начальник відділення абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Південного регіону підполковник медичної служби Ярослав Гайда зазначив: "У цивільних хірургів також є практика роботи з вогнепальними пораненнями, але у нас, враховуючи досвід надання кваліфікованої медичної допомоги в районі АТО/ООС, вона значно більша. Ми добре знаємо одне одного, тому завжди готові прийти на допомогу для порятунку життя".

Зараз Сергій Самборський перебуває під наглядом лікарів.

Нагадаємо, співробітники «Муніципальної варти» затримали та передали поліції чоловіка, який 15 червня о 19:33 розпочав стріляти з пістолета біля будівлі Одеської міської ради в центрі міста. Раніше судимий громадянин посварився з жінкою та вирішив «випустити пар». 

Співробітники поліції в результаті плану "Перехоплення" затримали в одному з ресторанів села Фонтанки групу молодиків, які влаштували дрифт та стрілянину в селі. 

Співробітники «Муніципальної варти» в Чорноморську відкрили вогонь на ураження по чоловіку, поранивши його в руку. 

Поділитися