06 квітня 2021 р. 13:26

Військові готують підрозділи територіальної оборони у прикордонній зоні Одещини

Військові готують підрозділи територіальної оборони у прикордонній зоні Одещини

Збройні сили України почали збори для формування та підготовку підрозділів територіальної оборони, які будуть допомагати контролювати населенні пункти, укріплювати та охороняти державний кордон.

Про це повідомили у пресслужбі сухопутних військ.   

Також тероборона охоронятиме та оборонятиме визначені об’єкти, боротиметься із диверсійними розвідувальними групами у прикордонних районах країни, в окремих областях південного регіону країни проводяться збори.

Метою зборів є нарощування спроможностей підрозділів  ТрО до виконання визначених їм завдань.

Основними цілями зборів є - удосконалення рівня умінь і практичних навичок командирів та штабів щодо управління підрозділами, підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців щодо виконання визначених завдань на реальних об’єктах: 

  • по охороні та захисту адміністративного кордону з АР Крим, прикриття десантно-доступних ділянок узбережжя;
  • виконанні завдань з контролю населених пунктів, по охороні органів державної влади, посиленню охорони критичних об’єктів, мостів, несення служби на блокпостах, контроль населених пунктів з виконанням завдань комендантської години;
  • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями.

Нагадаємо, Військово-морські сили України повідомили адміністрації Одеського морського торгівельного порту про плани проводити бойову підготовку біля узбережжя Одеси, що можуть стати небезпечними для цивільних суден. 

У березні три порти Одеської області та порт Миколаєва обмежили лоцманську проводку через військові навчання військово-морських сил в гирлі Бистре.

Нагадаємо також, що  Україні в 2021 році традиційно відбудуться кілька міжнародних військових навчань – відповідний указ вже підписав президент Володимир Зеленський.

Загалом у міжнародних навчаннях на території України братимуть участь до 19 тисяч військових у супроводі 17 вертольотів, літаків та суден разом взятих. 

Поділитися