15 травня 2021 р. 17:15

Від психологічних перешкод до штормових беретів: як одеські морпіхи пройшли навчання

Від психологічних перешкод до штормових беретів: як одеські морпіхи пройшли навчання

Військовослужбовці одеської бригади морської піхоти подолали психологічну смугу перешкод, довжина якої понад шість кілометрів.

Про це повідомила пресслужба 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського.

Захід тривав на одному з військових полігонів що на Херсонщині. 

Морські піхотинці долали різні перешкоди: пливли на човні по водоймі, пересувалися по окопах під час димових завіс, видиралися на різні висоти, тощо. Процес проходження маршруту ускладнював пісок, який знаходився майже усюди. Морпіхів розділили на групи. В кожній було по 9-10 чоловік. Весь час їх супроводжували інструктори та медики.

За словами заступника командира бригади морської піхоти імені Остроградського Володимира Баранюка, в командуванні Морської піхоти розроблений єдиний стандарт щодо підготовки та подолання психологічної смуги перешкод. Зокрема, він передбачає, що кандидати мають проходити службу в морській піхоті не менш ніж шість місяців, у них немає бути стягнень, і вони мають успішно скласти заліки з фізичної підготовки.

Крім того, напередодні у кандидатів перевіряються знання положень посібника "Вести! Боротися! Перемагати!", а також основ тактики та застосування підрозділів морської піхоти України.

Фото: 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського

Військові, які здолали смугу, найближчим часом складуть клятву морського піхотинця й отримають право на носіння штормового берета.

Нагадаємо, що зареєстровано завезені випадки малярії у п’яти громадян України, двоє з них на Одещині. Один із випадків став летальним. Усі хворі — співробітники морських суден, які курсували до країн Африки.

Нагадаємо, що флагман Морської охорони Держприкордонслужби зустрів корабель берегової охорони США HAMILTON.

Захід корабля берегової охорони США HAMILTON в Одеський порт відбувся 10 травня. Американські військові проводять морські навчання разом з українськими прикордонниками.

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оприлюднив онлайн-мапу бомбосховищ міста, які входять до Фонду захисних споруд.

Поділитися