09 серпня 2021 р. 22:14

Ветерани домовилися провести в Одесі масштабний Марш захисників України

Ветерани домовилися провести в Одесі масштабний Марш захисників України

В Одесі в День Незалежності України відбудеться традиційний, вже третій Марш захисників. Організаторами заходу є учасники ветеранської спільноти, повідомив інтернет-ресурс "Армія Inform".

Згоди щодо маршу дійшли представники громадських ветеранських і патріотичних організацій міста.

Як і торік, планується формування колон на Театральній площі. Учасники рушать за маршрутом: вулиця Рішельєвська — вулиця Пантелеймонівська — Привокзальний провулок — Італійський бульвар — площа Куликове поле — вулиця Канатна — сквер Героїв Небесної Сотні — пам’ятний знак на честь загиблих учасників АТО/ООС. Також передбачено урочистий мітинг біля цього знаку.

Першими  в колонах ітимуть сім’ї полеглих героїв України, які нестимуть їхні фотографії - це вже стало традицією, повідомив представник від Одеської області в Раді ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів України, голова ГО Veterans HUB ODESA Олександр Голопотелюк. Також у ході візьмуть участь воїни, які зазнали поранень в боях на Сході держави.

Ветеран зауважив, що цьогорічний марш буде найчисленнішим. Заплановано доставити в Одесу ветеранів, що мешкають у громадах регіону. Є бажаючі приїхати на марш із сусідніх областей — Кіровоградської та Миколаївської. Олександр Голопотелюк прогнозує, що у ході візьмуть участь близько тисячі ветеранів, і закликав усі патріотичні сили об'єднатися в цей день, щоб показати: Одеса була, є і буде українською.

До слова, Марш захисників у День Незалежності відбудеться не тільки в Одесі та Києві, а й в інших містах країни. Захід проведуть із дотриманням карантинних заходів, а саме маскового режиму і соціальної дистанції, повідомила "Армія Inform".

Нагадаємо, 2 травня відбувся Марш захисників Одеси, який розпочався на Соборній площі та закінчився мітингом біля пам'ятника Шевченка. Захід присвячений подіям 2014 року, коли загинули більше 40 осіб.

Близько тисячі учасників партіотичних організацій беруть участь в марші.

Міністерство культури та інформаційної політики України підготовило до 30-річчя незалежності України концепцію єдиної візуальної символіки свята.

Поділитися