19 травня 2021 р. 12:26

Верховний Суд розгляне скаргу Олександра Ройтбурда без повідомлення сторін

Верховний Суд розгляне скаргу Олександра Ройтбурда без повідомлення сторін

Верховний Суд призначив до судового розгляду скаргу директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда на постанову Одеського апеляційного суду.

В ухвалі Верховного Суду зазначається, що розглядати скаргу будуть в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у ній матеріалами.

У жовтні 2019 року  Олександр Ройтбурд звернувся до Приморського районного суду Одеси з позовом до Одеської міської ради, Одеської обласної державної адміністрації, Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об`єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації та комунальної установи «Одеський художній музей», про визнання незаконним та скасування рішення Одеської обласної ради від 4 вересня 2019 року «Про розірвання контракту та звільнення з посади керівника Комунальної установи «Одеський художній музей», поновлення на роботі, визнання контракту таким, що діє, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. 

Тоді суд першої інстанції частково задовільнив його вимоги визнавши рішення облради незаконним. Втім пізніше апеляційний суд скасував рішення Приморського суду.  

Адвокати директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда в липні 2020 року спрямували в Касаційний цивільний суд в складі Верховного суду скаргу на постанову Одеського апеляційного суду.

Нагадаємо, Олександр Ройтбурд був призначений директором Одеського художнього музею в 2018 році. Він став переможцем конкурсу на цю посаду, який проводився в грудні 2017 року. Однак депутати Одеської облради не поспішали його призначати, тоді наказ про призначення підписав голова Одеської ОДА Максим Степанов.

Поділитися