23 лютого 2021 р. 20:34

Верховний суд знову розгляне справу про будівництво, через яке постраждав поліцейський

Верховний суд знову розгляне справу про будівництво, через яке постраждав поліцейський

Верховний суд підтримав сторону одеського управління Державного архітектурно-будівельного контролю у справі про незаконне будівництво житлового комплексу на проспекті Академіка Глушка, 17а на місці дитячого садка.

Про це повідомив начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв.

За його словами, постановою Верховного суду касаційну скаргу Управління ДАБК задоволено частково, а рішення перших двох інстанцій на користь забудовника скасовано, а справу направлено на новий розгляд до Одеського окружного адміністративного суду.

Власник ПП «Мода» оформив повний пакет документів – договір оренди на 49 років від  міськради загальною площею 1,1 га, містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки в Департаменті архітектури, а також розробив проектну документацію та отримав позитивний висновок від ДП «Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут «НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ» та після цього дозвіл на будівельні роботи на будівництво  16-поверхового 4-секційного житлового будинку з торгово-офісними приміщеннями та підземним паркінгом.

Під час позапланової перевірки  27 вересня 2019 року встановлено, що генеральним проектувальником – ТОВ «ВЕСТТ» розроблена документація з порушеннями вимог та із заниженням класу наслідків об’єкту. З цим аргументом не погоджувався суд, який вважав, що позитивний висновок експертизи - достатня аргументація. Наказом Управління ДАБК анулювало дозвіл на виконання будівельних робіт. 
Рішенням Одеського окружного адміністративного суду позовні вимоги ПП «Мода» було задоволено частково та скасовано наказ, а після того П’ятим апеляційним адміністративним судом скаргу залишено без задоволення.

Нагадаємо, в січні 2020 року Київський районний суд Одеси скасував арешт земельної ділянки по проспекту Академіка Глушка, 17-А в Одесі, зазначивши при цьому, що земельна ділянка підлягає експлуатації для благоустрою території та обслуговування адміністративних будівель, і там заборонені будь-які будівельні роботи.

Арешт в листопаді 2019 року суд наклав за клопотанням прокуратури. 

Восени 2019 році жителі проспекту Глушко в Одесі кілька разів влаштовували акції протесту в районі будинку №15, виступаючи проти зведення багатоповерхового житлового комплексу на місці колишнього дитячого садка. Акції супроводжувалися перекриттям доріг. Під час одного з таких мітингів автомобіль Nissan під управлінням жінки-водія спочатку зменшив швидкість, а потім рушив вперед, наїхавши на людей. В результаті інциденту постраждали двоє: поліцейський, який охороняв громадський порядок, і одна з протестуючих.

В результаті поліція почала дві кримінальні виробництва: про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами і про блокування транспортних комунікацій, яке призвело до тяжких наслідків. Тобто до відповіді намір залучити і жінку-водія і учасників акції.

Поділитися