31 серпня 2021 р. 15:40

Вдруге за два тижні на Одещині підпалили звалище

Вдруге за два тижні на Одещині підпалили звалище

Рятувальники вимушені були знову гасити пожежу на звалищі що за межами села Абрикосове, Шабської територіальної громади Білгород-Дністровського району. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

По прибуттю до місця виклику, рятувальники встановили, що сталось загоряння сміття та сухої рослинності. Пожежа локалізована о 11 годині 44 хвилини на площі 300 кв. м. 
До ліквідації пожежі залучено пожежно-рятувальне відділення 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини та місцева пожежна команда "Шабо".

Слід зазначити, що тиждень тому, 23 серпня, на цьому сміттєзвалищі була ліквідована подібна пожежа на площі 200 кв. м. Ймовірними причинами обох загорянь вважається занесення джерела запалювання із зовні. 

Зазначимо, що 17 серпня тут же вирувала пожежа. І також підозрювали підпал.

Одеські рятувальники ввечері 14 червня ліквідували загоряння в будівлі покинутого санаторію «Червоні зорі» на вулиці Бернардацці. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, про пожежу рятувальники дізналися  19:19, а прибувши на місце виклику, вони встановили загоряння в закинутій будівлі на четвертому поверсі.

Це третя за п'ять років пожежа в покинутому санаторії. 25 вересня 2018 року один з корпусів санаторію також горів. А листопаді 2017 року згорів вщент. 

Нагадаємо, 4 червня минулого, 2020 року, поліція повідомила про затримку державного регістратора, який допоміг свого часу відвести у законного власника - ПАТ «Укрпрофоздоровниця» - одеський санаторій «Червоні зорі» на вулиці Бернардацці.

Поділитися