28 березня 2021 р. 19:08

В Україні розглянуть формат проведення ЗНО

В Україні розглянуть формат проведення ЗНО

31 березня Парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій розгляне питання формату проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це повідомляє Освіта.ua.

На засіданні комітету планується розглянути питання щодо звільнення від обов'язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО випускників, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, але не планують вступати до закладів вищої освіти.

Якщо профільний комітет підтримає це рішення, то звільнення всіх випускників від обов’язкової ДПА ухвалюватиме Верховна Рада.

Для ухвалення рішення щодо зміни формату проведення ДПА парламент має прийняти відповідні законодавчі зміни, що унормують можливість проведення у 2021 році ДПА за рівень повної загальної середньої освіти не лише у формі ЗНО.

Водночас для абітурієнтів, які планують вступати до закладів вищої освіти, ЗНО буде проведено в установлені терміни відповідно до визначених регламентів проведення тестування.

Відповідно пробне ЗНО відбудеться 10 квітня. Учасники зможуть завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальному сервісі для визначення результатів.

Учасники основної сесії ЗНО до 30 квітня зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань. Крім того, 6-18 травня триватиме додатковий період реєстрації на ЗНО.

Додаткова сесія ЗНО відбудеться з 26 червня до 16 липня. Результати додаткової сесії будуть відомі до 23 липня.

Нагадаємо, реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року розпочалася 1 лютого 2021 року. 5 січня, в Україні стартувала реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2021 року.  Закінчилося 19 січня. Тестування з усіх предметів пройде в один день, 10 квітня 2021 року.

Вартість пробного ЗНО в 2021 році буде коливатися в межах від 195 до 255 грн.

Нагадаємо також, що у 2020 році через пандемію пробне ЗНО скасували.

Поділитися