25 травня 2021 р. 13:20

В Україні офіційно запрацювала нова служба охорони судів

В Україні офіційно запрацювала нова служба охорони судів

Набрав чинності закон, який передбачає створення державної служби в Службі судової охорони та її територіальних підрозділах.

Він також надає право працівникам відомства на відстрочку від призову на строкову військову службу.

Документ був опублікований у виданні "Голос України".

Він почав діяти з 23 травня, однак ряд норм наберуть чинності з 1 січня 2022 року.

Закон поширює дію Дисциплінарного статуту Національної поліції на співробітників ССО і визначає повноваження глави відомства та інших керівників служби щодо застосування заохочень і накладення дисциплінарних стягнень на підлеглих співробітників.

Нагадаємо, бізнесмен Вадим Альперін подав до Верховного Суду позовну заяву щодо президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати указ про припинення його українського громадянства і повернути йому паспорт громадянина України. 

Одеський апеляційний адміністративний суд став на сторону управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради й відмовив у визнанні протиправними та скасуванні припису та постанови, а також накладення штрафу на будівельника, проєктанта та головного інженера будівництва ЖК «Graf на Катерининській».

У червні 2020 року Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міськради звернулося в поліцію з приводу незаконного будівництва за адресою Катерининська, 49, в історичному центрі Одеси. 

До того прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття іншої земельної ділянки в центрі Одеси.

Поділитися