16 вересня 2021 р. 08:59

В Україні більше немає Державної архітектурно-будівельної інспекції

В Україні більше немає Державної архітектурно-будівельної інспекції

Кабінет Міністрів України ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію та передав її повноваження новоствореній Державній інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ). 

Відповідну постанову уряд затвердив на засіданні 15 вересня.

Першого вересня у штат ДІАМ було зараховано 198 працівників, що покриває 30% вакансій (необхідний мінімум для запуску роботи інспекції).

Уряд також затвердив створення територіальних органів інспекції. 

Водночас постанова Кабміну про ДАБІ та ряд пов’язаних з нею документів втратили чинність.

Як прокоментував ситуацію міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в ході брифінгу, співробітники ліквідованого відомства не будуть прийняті в нову структуру.

«Відсьогодні ДАБІ більше не існує, жоден співробітник цього органу не буде працевлаштованим в ДІАМ. Спасибі прем’єр-міністру, колегам з уряду і народним депутатам за підтримку в цій складній і надважливій реформі», – сказав він.

Керівник Управління архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв також позитивно обізвався про таке рішення Кабміну. 

«Отже, в Україні через 19 місяців реформи ліквідовано корупційний кліщ ДАБІ. Хай живе ДІАМ! Замість трьох місяців все затягнулося на півтора року. За цей час народився і помер електронний кабінет забудовника, двічі змінювалися плани на реформу, створювали і ліквідували органи госархконтролю і підготували не одну сотню правок до правок", - зазначив він.

Нагадаємо, у березні виконуючий обов'язки голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Сергій Галіцин змінив керівників територіальних підрозділів у Київській, Одеській, Львівській областях. 

Поділитися