17 листопада 2021 р. 19:38

В селі під Одесою самовільно захопили 53 гектари

В селі під Одесою самовільно захопили 53 гектари

Державні інспектори управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Одеській області під час проведення перевірки дотримання вимог земельного законодавства на території Великодальницької сільської ради Одеського району виявили факт самовільного зайняття земельної ділянки комунальної власності площею 53 гектари.

Про це повідомили у пресслужбі управління.

Документи, що підтверджують державну реєстрацію права власності чи права постійного користування або права оренди земельної ділянки, відсутні. Порушника земельного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 531 КУпАП, проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки на суму 177,44 тис. гривень.

Нагадаємо, у серпні державні інспектори управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Одеській області повідомили в поліцію про самовільне заняття землі в Одеському районі.

Раніше в Одеській області захопили ділянки землі в Нацпарку та на березі Дунаю. 

Державні інспектори управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Одеській області звернулися до правоохоронців, щодо захоплення землі в Болградському районі.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив відкрити касаційне провадження та витребувати з Одеського окружного адміністративного суду справу за позовом Національного природного парку "Тузловські лимани". 

За два тижні після відкриття ринку землі в Одеській області придбали всього 16 гектарів, тож за цим показником наша область знаходиться 15 місці. 

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру створили на публічній кадастровій карті інформаційний шар «Природно-заповідний фонд», що містить інформацію про 7 тисяч 108 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею понад 4,28 мільйонів гектарів. 

Поділитися