27 грудня 2021 р. 11:57

У прокуратурі пояснили позицію у суперечці за спадщину Вадима Чорного

У прокуратурі пояснили позицію у суперечці за спадщину Вадима Чорного

Правоохоронці розпочали кілька кримінальних проваджень через суперечки родичів померлого минулого року бізнесмена та політика Вадима Чорного.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

В прокуратурі заявляють, що після смерті політика, який був співзасновником громадської організації "Центр захисту інвалідів", через спірні питання щодо здійснення керівництва цією організацією та щодо контролю за бізнес-активами, пов’язаними з нею та певними господарюючими суб’єктами, між родичами померлого, бізнеспартнерами та членами ГО склалися спірні конфліктні взаємовідносини. Відповідні судові спори перебувають на розгляді в Господарському суді Одеської області.  

"Органами поліції Приморського району міста Одеси в листопаді цього року за заявою вдови політика про заволодіння за підробленими документами бізнес-активами її померлого чоловіка розпочате кримінальне провадження, в рамках якого за санкцією суду проведено низку обшуків, у тому числі в приміщеннях ГО "Центр захисту інвалідів". У ході обшуків, зокрема, виявлено та вилучено документи, про підробку яких йдеться у заяві про вчинення кримінального правопорушення. Наразі призначена відповідна судова почеркознавча експертиза. Варто зазначити, що арешти корпоративних прав та майна громадської організації накладені слідчим суддею лише за клопотанням потерпілої у кримінальному провадженні. Прокуратурою не вживались заходи щодо вказаного питання", - йдеться в повідомленні.

Справа в тому, що 22 грудня видання "Цензор.НЕТ" оприлюднило інформацію з пресконференції представників "Центру захисту інвалідів", які звинуватили начальника Головного управління Національної поліції України в Одеській області Миколу Семенишина та прокурора Одеської області Сергія Костенка у тому, що вони покривають рейдерське захоплення організації. 

В прокуратурі зазначили також, що заяви про вчинення кримінальних правопорушень щодо неправомірних дій нотаріусів та інших осіб, про які йдеться у публікації на інтернет-порталі "Цензор.НЕТ", надійшли до Одеської обласної прокуратури 23 грудня, за ними зареєстровані кримінальні провадження та організоване їхнє досудове розслідування, яке перебуває на контролі обласної прокуратури.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини задовольнив скаргу нині покійного одеського бізнесмена, співвласника горів готелю "Токіо Стар" Вадима Чорного, з приводу неналежних умов тримання під вартою.

Лідер партії "Союз Анархістів України" в Одесі, бізнесмен та колишній радник міського голови Одеси Вадим Чорний помер від інфекції коронавірусу в грудні 2020 року. 

Вадим Чорний був обвинуваченим у порушенні встановлених законом правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей через пожежу в готелі "Токіо-стар", що сталася 17 серпня позаминулого року. В результаті тієї пожежі загинули дев'ятеро та постраждали 10 людей, що мешкали в готелі. 

У листопаді 2019 року судді Одеського апеляційного суду змінили запобіжний захід Вадиму Чорному з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Поділитися