14 лютого 2021 р. 15:11

В приватному дитячому будинку на Одещині діти та опікун захворіли на гепатит (оновлено)

В приватному дитячому будинку на Одещині діти та опікун захворіли на гепатит (оновлено)

Спалах захворювання на вірусний гепатит А зафіксували 13 лютого в приватному житловому будинку в місті Роздільній Одеської області. 

Про це повідомили у пресслужбі Державної служби з питань надзвичайних ситуацій України.  

Як повідомила ІзбірКому директор департаменту охорони здоров'я Одеської обласної адміністрації Наталія Одарій-Захар'єва, наразі життю захворілих ніщо не загрожує і їх вже виписали додому.  

Трьох інфікованих госпіталізовували в інфекційне відділення місцевої райлікарні. 

Інфекцію виявили у 16 осіб, з них 15 дітей - одна дитина з яких усиновлена, а 14 дітей взяті під опіку ще одним захворілим став опікун дітей.

Головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров перевірка води, яка найчастіше стає ппричиною захворювання, результатів не дала тож що спричинило інфекцію поки невідомо, повідомляє "Думська".  

17:01 Як повідомили Раздільнянській лікарні місяць тому родина повернулася з Єгипту куди їздила за рахунок волонтерів. Наразі 13 дітей ізольовані та сидять вдома. Таким чином інфекцію діагностували в двох вихованців та матері-опікуна, а інших ізолювали до отримання результатів аназілу. 

Гепатит А — гостра інфекційна хвороба з ураженням печінки, що передається фекально-оральним механізмом. Хвороба поширена в усіх країнах світу, але через наявність високоефективної вакцини у багатьох країнах розвиненої медицини захворюваність зведена практично нанівець. Переважно у країнах третього світу хворіють діти та молоді люди.

Хвороба належить до одного з п'яти відомих вірусів гепатиту: A, B, C, D та E.

Інфекція потрапляє в організм людини шляхом споживання їжі або води, забрудненої інфікованими випорожненнями.

Кожного року в світі фіксується 1,5 млн клінічних випадків, а ймовірними є десятки мільйонів випадків інфікування. Хвороба поширеніша в районах світу з поганими санітарними умовами та нестачею безпечної для пиття води.  У 2010 році гострий гепатит А призвів до 102 тисяч летальних випадків.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я повідомило про 71 новий підтверджений випадок COVID-19, зареєстрований в Одеській області за добу 12 лютого та про п'ять випадків одужання.

Нагадаємо, стало відомо, хто перший в Україні отримає щеплення від COVID-19.

В Одеській області станом на 12 лютого зареєстровано 143 нових випадки інфекції, з яких п'ять - нові. 

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 155 нових випадків COVID-19, зареєстрованих в Одеській області за добу 10 лютого.

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 12 летальних випадків COVID-19, зареєстрованих в Одеській області за добу 9 лютого. 

Міністерство охорони здоров'я повідомило про 90 нових підтверджених випадків COVID-19, зареєстрованих в Одеській області за добу 8 лютого.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Про те, як жили українці впродовж весни, які зміни до законодавства ухвалювалися читайте у матеріалі Хроніка коронавірусу в одеському регіоні, Україні та світі.

Поділитися