04 липня 2021 р. 13:24

В Практичній гавані Одеського порту відкрили меморіал на честь загиблих моряків

В Практичній гавані Одеського порту відкрили меморіал на честь загиблих моряків

На території Одеського порту, в Практичній гавані, де базуються бойові кораблі, у присутності побратимів, рідних і друзів загиблих у війні з російським агресором військових моряків відкрили меморіал пам’яті героїв.

Командувач Військово-морських сил Збройних Сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа зауважив, що тепер щодня при підйомі та спуску прапора ВМС екіпажі кораблів згадуватимуть імена побратимів, що викарбувані на камені меморіалу.

Освятили пам’ятник військові капелани. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. Учасники урочистого заходу, серед яких були також представники органів державної влади і громадських організацій, до підніжжя меморіалу поклали квіти.

Також прибули вшанувати пам’ять українських моряків іноземні колеги — учасники українсько-американських навчань «Сі Бриз».

Нагадаємо, 28 червня в Одесі за участі представників майже 30-ти країн-учасників проведено урочисту церемонію відкриття українсько-американського навчання "Сі Бриз - 2021".

Цього року навчання серії "Сі Бриз" є наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць. Вони триватимуть з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. В "Сі Бризі" беруть участь близько 30 кораблів, катерів та суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки. 

Сполучені Штати Америки виділили 12 мільйонів доларів на будівництво нового пункту базування корабельно-катерного складу Морської охорони в Одесі.

Нагадаємо також, що Морська охорона врятувала рибалок, яких відносило у відкрите море на знеструмленому судні.

У США триває посилений курс підготовки двох екіпажів патрульних катерів типу «Айленд».

Фото: ТРС "БРИЗ"

Поділитися