21 жовтня 2021 р. 11:54

В поліції розповіли подробиці зіткнення п'яти автівок на трасі Одеса-Київ

В поліції розповіли подробиці зіткнення п'яти автівок на трасі Одеса-Київ

Поліцейські затримали водія, причетного до масштабної дорожньо-транспортної пригоди за участю п'яти автівок, що сталася 20 жовтня на расі Одеса-Київ. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

Подію кваліфіковано за ч.3 ст. 286 ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб") Кримінального кодексу України.

Попередньо встановлено: водій автомобіля Volkswagen, рухаючись у напрямку Одеси в умовах обмеженої видимості через туман, скоїв зіткнення з тягачем DAF, який рухався попереду у попутному напрямку. Після зіткнення обидва транспортних засоби зупинилися на проїзній частині. Слідом під’їхали автомобіль ВАЗ та мікроавтобус з пасажирами, водії яких, побачивши аварію, також зупинилися на проїзній частині. У цей час у зазначеному напрямку рухався ще один автопоїзд DAF, водій якого допустив зіткнення з іншими транспортними засобами, внаслідок чого сталося їх загорання.

В аварії загинули троє людей - пасажирка легкового Volkswagen та водій першої вантажівки. Особа третього загиблого наразі встановлюється.

До лікарні з різними травмами доставлені дванадцять осіб. Серед них - неповнолітні віком 15 та 16 років.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.286 Кримінального кодексу України. 32-річний водій вантажного автомобіля DAF затриманий порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають слідчі дії.

 

15 жовтня в м. Біляївка Одеського району 51-річний водій Nissan не впорався з керуванням і в’їхав у танк-пам'ятник воїнам Другої світової війни та загинув.  

Того ж дня на регульованому перехресті вулиць Артилерійської та Краснова в Одесі трапилось зіткнення автомобіля Toyota та автівки швидкоїмедичної допомоги. До лікарні доставлені водії транспортних засобів: швидкої медичної допомоги та легковика.

13 жовтня сталося ДТП з маршруткою на Одещині. Водій маршрутного автобусу в’їхав у бетонний стовп на першій станції Люстдорфської дороги в Одесі, через що отримали травми та звернулися по допомогу до медичного закладу дев’ять пасажирів. 

Це була вже друга дорожньо-транспортна пригода за участю маршрутного автобусу на Одещині з понеділка. 

Нагадаємо, поліція кваліфікувала дорожньо-транспортну пригоду на трасі Київ – Одеса, через яку постраждали дев'ятеро пасажирів маршрутного таксі та загинули двоє, як порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб.

2 жовтня в селі Петрове Одеського району перевернувся трактор з причепом, у якому знаходилися п’ятеро хлопчиків віком від 9 до 15 років, один з них помер від отриманих травм в кареті швидкої допомоги, інші діти не постраждали. 

Поділитися