30 серпня 2021 р. 18:48

В Одесу доставили евакуйованих людей з Афганістану

В Одесу доставили евакуйованих людей з Афганістану

Рятувальники Київської та Одеської областей 29 серпня доставили в Одесу 133 громадян Афганістану, які виявили бажання виїхати зі своєї країни.

Про це повідомили у Державній міграційній службі України. 

Серед евакуйованих людей 48 дорослих, 85 дітей. Найменшій дитині 7 днів, яка народилась в аеропорту Кабула, коли його мати очікувала евакуації. Найстаршій евакуйованій 85 років, і вона мужньо допомагала іншим матерям з дітьми.

Двом дорослим надали медичну допомогу та госпіталізували співробітники швидкої допомоги. Всім евакуйованим людям зроблено тест на наявність коронавірусної інфекції, захворілих не виявлено.

Зазначимо, що раніше з Афганістану евакуювали мешканця Болграду Одеської області, що не міг самостійно виїхати. 

Майже уся територія Афганістана наразі знаходиться під контролем релігійної організації "Талібан". Мешканці країни буквально штурмують аеропорт столиці держави - міста Кабулу, намагаючись втекти.  Деякі з них спробували навіть полетіти, зачепившись за літаки ззовні.  А нещодавно в аеропорту відбулися вибухи та загинули люди. Відповідальність за теракти на себе взяла організація ІДІЛ, а американці повідомили про ліквідацію кількох ватажків "Ісламської держави". 

Поділитися