13 грудня 2021 р. 10:49

В Одеської ОДА намагаються відсудити 5 мільйонів за землю під гаражами

В Одеської ОДА намагаються відсудити 5 мільйонів за землю під гаражами

Господарський суд міста Київ планує наступного тижня розглянути позов Громадської організації "Товариство "Восток" до Одеської обласної державної адміністрації про відшкодування шкоди у розмірі 5 мільйонів 650 тисяч гривень.

Як зазначається в матеріалах справи, судова тяганина почалася через те, що Одеська обласна адміністрація у 2016 році передала земельну ділянку площею 12 га, на якій члени організації встигли побудувати 1,1 тисячі гаражів Приватному підприємству "Південьпарксервіс" в оренду строком на 49 років  під об`єкти загальною площею 92 квадратних метри. 

Зазначимо, що за даними Міністерства юстиції України приватне підприємство "Південьпарксервіс" зареєстровано у 2014 році в місті Татарбунари Олександром Баланом, а керує компанією Андрій Ткаченко. Як стверджують ЗМІ, останній є рідним братом народного депутата України Олександра Ткаченко ("Слуга народу").    

Для зручнішого перегляду відкрийте світлину в новому вікні

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився головам районних адміністрацій звести в єдину мапу місцезнаходження та інформацію про власників гаражів міста. 

Консультативно-дорадча комісія Управління Державної архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради дозволила відкриття підземного паркінгу з торгівельно-офісними приміщеннями за адресою: вулиця Новощіпний ряд, 2.

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило факт незаконного надання суб’єктом господарювання  послуг із забезпечення паркування транспортних засобів на місцях для паркування (спеціально відведеній стоянці) за адресою: м. Одеса, пляж «Ланжерон», зона 2.

Поділитися