11 листопада 2021 р. 09:46

В Одеському СІЗО почали експеримент із платними дзвінками для ув'язнених

В Одеському СІЗО почали експеримент із платними дзвінками для ув'язнених

Одеський слідчий ізолятор впровадив експериментальний проєкт щодо платної послуги з надання доступу до Інтернету та телефонного зв'язку за допомогою засобів IP-телефонії особам, взятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби.

Про це повідомили у пресслужбі СІЗО.

Цим нововведенням надано можливість ув‘язненим спілкуватися з рідними, що позитивно впливає на психоемоційний стан даної особи; поповнюються кошти спецфонду; забезпечено дотримання прав людини та зменшено попит на фізичні побачення, що важливо з міркувань боротьби з пандемією.

Вартість послуг складає:

  • 15 хвилин розмови – 9,11 грн;
  • телефонні розмови на місяць – 662,4 грн;
  • 15 хвилин Інтернету – 7 грн;
  • Інтернет на місяць (планшет) – 508,8 грн.

Усі розмови ув’язнених автоматично записуються.

Нагадаємо, раніше про цей експеримент повідомляли у пресслужбі Міністерства юстиції України. 

Відповідно до пунктів 24 (1,2,12) Європейських пенітенціарних правил ув’язненим необхідно дозволяти максимально часто спілкуватися поштою, по телефону або в інші способи зі своїми родинами, іншими особами та представниками зовнішніх організацій. Крім того, Європейський суд з прав людини у своїх рішеннях неодноразово зазначав, що важливим елементом права ув’язненого на повагу до його сімейного життя є надання йому державними органами можливості або за потреби допомоги у підтриманні зв’язків зі своїми близькими.

Нагадаємо, в липні в Одеському СІЗО відкрили платну камеру із поліпшеними умовами утримання.

У листопаді 2019 року повідомляли, що понад 1 мільйон 500 тисяч гривень заробили слідчі ізолятори України завдяки реалізації платних камер. 

Поділитися