30 вересня 2021 р. 15:37

В Одеській області збільшується кількість усиновлень

В Одеській області збільшується кількість усиновлень

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, станом на 30 вересня в області становить 5 тисяч 121, а під опікою чи піклуванням громадян перебуває 3 тисячі 766 дітей. 

Як зазначила начальник служби служби у справах дітей Одеської облдержадміністрації Наталія Утюпіна, пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування залишається усиновлення.

Наразі кількість кандидатів в усиновлювачі в регіоні становить 106 осіб. З початку року на обліку з усиновлення перебували 1 тисяча 229 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 109 дітей вже усиновлено. 71 дитину усиновили громадяни України, 38 дітей — іноземні громадяни.

Для порівняння: за аналогічний період минулого року була усиновлена 81 дитина, з них громадянами України — 55 дітей, іноземними громадянами — 26 дітей.

З початку цього року під опіку та піклування було влаштовано 314 дітей, припинено — над 342 дітьми. 

Наразі в області функціонують 52 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 373 дитини, та 189 прийомних сімей, в яких виховуються 358 дітей. З початку року на базі прийомних сімей було створено три дитячих будинків сімейного типу, в які було влаштовано 14 дітей.

Нагадаємо, Центр публічних розслідувань вже досліджував, у яких компаній одеська мерія вважає за краще купувати квартири для тих, хто потребує житла.

Тоді з'ясувалося, що за два роки основними компаніями, які продавали місту квартири, стали «Інтобуд» Артура Коробчинського і «Екоп-південь» Андрія Іванчо. І перша, і друга вважаються наближеними до мера міста Геннадія Труханова. Артур Коробчинський, син вбитого бізнесмена Олександра Коробчинського, колись працював помічником Геннадія Труханова за часів його депутатства, а Андрій Іванчо - давній бізнес-партнер міського голови.

Поділитися