30 березня 2021 р. 10:37

В Одеській області вважають себе здоровими на 12% менше жителів, ніж в Євросоюзі

В Одеській області вважають себе здоровими на 12% менше жителів, ніж в Євросоюзі

Державна служба статистики України у жовтні 2020 року провела опитування членів домогосподарств щодо доступності для населення послуг охорони здоров’я, ліків та медичних товарів, в якому взяло участь і Головне управління статистики в Одеській області та дізналася, що 56% населення області оцінює свій стан здоров’я як добрий.

Як зазначають у пресслужбі Головного управління статистики в Одеській області, 37% вважають, що стан їх здоров'я задовільний, 7% – як поганий (по Україні – 50,5%, 40%, 10% відповідно). 

Найбільш поширеними захворюваннями серед населення області залишаються гіпертонія (49%) та серцеві захворювання (23%). Серед опитаних осіб, які мали проблеми зі здоров’ям, кожна дев’ята хворіла на артроз, артрит (у т. ч. ревматоїдний), десята – на діабет.
Основною причиною недоступності окремих видів медичної допомоги є висока вартість ліків, медичних товарів та послуг охорони здоров’я.

У країнах Європейського Союзу учасники подібного опитування оцінили стан свого здоров’я як «добрий» – 68,5% осіб, як «задовільний» – 23% опитуваних, 9% осіб вважають стан свого здоров’я «поганим». 

Найбільше осіб, які оцінили стан свого здоров’я як «добрий», – в Ірландії, у Греції, Кіпрі, Швеції, Іспанії, Нідерландах, Мальті, Бельгії, Італії (84%–72%), а як «поганий» – у Хорватії, Латвії, Португалії, Литві, Естонії, Польщі, Словаччині та Угорщині (17%–12%). 

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 23 нових летальних випадки COVID-19 на Одещині за добу 29 березня та 721 новий випадок інфікування загалом в регіоні.

Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 658 випадків захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 28 березня та жодного летального випадку. 

Учні шкіл Одеси вийшли з весняних канікул, проте до школи пішли лише учні 1-4 класів, а 5-10 класи продовжують навчання дистанційно.  

Минулий 2020 рік виявився збитковим не для всіх, наприклад, чоловік директорки департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Олени Якименко - Володимир Ольшевський придбав дачний будиночок площею 71,6 квадратний метр. 

Проведення установчих зборів з метою формування нового складу громадської ради при Одеській обласній державній адміністрації за участю 161 кандидатів було заплановано на 31 березня, проте його відклали.

Єдиним заходом, який цього року передбачається з нагоди 1 квітня міською радою - це привітання із "Днем сміху" від одеситів зі всього світу.  

Європейський сертифікат здоров'я, а саме так буде називатись COVID-паспорт у Європейському союзі, планують ввести з 15 червня. 

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися