13 липня 2021 р. 10:44

В Одеській області блискавка спалила поле

В Одеській області блискавка спалила поле

Пшеничне поле за межами села Новокальчеве спалахнуло від потрапляння в нього блискавки 12 липня о 13:28.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області поки рятувальники гасили пожежу техніка ТОВ "Агро-2000" зробили оранку навколо поля, щоб запобігти розповсюдженню полум'я.

Рятувальники, спільно з працівниками фермерського господарства, витратили майже годину на ліквідацію пожежі на загальній площі сім гектарів. Внаслідок пожежі знищено два гектари та пошкоджено п'ять гектарів пшениці на корені. 

Зазначимо, що у найближчі 1-3 години 13 липня 2021 року по Одесі та області очікується гроза, яка збережеться до кінця доби. Тож оголошено штормове попередження. 

Нагадаємо, в червні сильний ураганний вітер зірвав покрівлю даху і купола з церкви в селі Салгани Білгород-Дністровського району Одеської області. 

У вересні 2020 року рятувальники загасили пожежу в церкві села Гетьмановка Савранського району Одеської області що зайнялася через влучання в храм блискавки. 

В 2018 році пожежа від удару блискавки сталася в ніч з 10 на 11 липня в навчально-виховному комплексі «Балтська ЗОШ I-III ступні №3-колегіум». Тоді значних руйнувань отримали дах і третій поверх будівлі, частково були пошкоджені перекриття між другим і третім поверхами.

Поділитися