30 квітня 2021 р. 18:24

В Одеській обласній адміністрації пропонують в три рази зменшити кількість судів в регіоні

В Одеській обласній адміністрації пропонують в три рази зменшити кількість судів в регіоні

Одеська обласна адміністрація підтримує реорганізацію судової системи в Одеській області, тобто наразі в регіоні діють три десятка районних судів - по одному в 26 колишніх районах, районні суди в кожному з чотирьох районів Одеси, а також міські суди в Чорноморську і Южному.

Натомість після реорганізації мають лишитися два суди в Одесі, ще один суд Одеського району для обслуговування жителів колишніх Біляївського, Лиманського і Овідіопольського районів, а також міст Чорноморськ і Южне.

Також передбачається залишити по одному суду в кожному з шести районів регіону. 

В обладміністрації вважають, що у разі реорганізації судової системи з'явиться значно більше вільних коштів, які можуть бути спрямовані на підвищення якості судочинства, в тому числі на ремонт приміщень судів, які в багатьох районах часто перебувають в поганому стані. 

Нагадаємо, Південно-західний апеляційний господарський суд повідомив про зупинку відправки поштою судової кореспонденції. Про це йдеться у пресслужбі суду. Надсилання учасникам судових проваджень процесуальних документів буде здійснюватись виключно засобами електронного зв’язку. 

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» має велику кредиторську заборгованість та опинилося на грані банкрутства, через що в судів може виникнути проблема із сповіщенням учасників процесу.

У грудні минулого року п'ять судів Одеської області припинили відправлення поштової кореспонденції через брак коштів та борги перед «Укрпоштою», суд пропонує сторонам використовувати інші способи отримання інформації.

Також п'ятий апеляційний адміністративний суд в Одесі з 26 жовтня повністю припинив відправку поштової кореспонденції через заборгованість перед «Укрпоштою» та брак фінансування.

Поділитися