24 травня 2021 р. 13:20

В одеській мерії планують придбати "позашляхові" інвалідні возики за 80 тисяч

В одеській мерії планують придбати "позашляхові" інвалідні возики за 80 тисяч

Департамент екології та розвитку рекреаційних зон планує придбати чотири інвалідних візки, які будуть розміщуватися на пляжах Лузанівки та 11 станції Великого Фонтану. 

Про це під час апаратної наради в Одеській міській раді повідомив директор департаменту Олександр Тіщенко

За його словами, загальна вартість чотирьох візків - 320 тисяч гривень, тобто один коштуватиме 80 тисяч. Фінансувати закупівлю планують за кошти, передбачені програмою "Рівність", як реалізацію проєкта громадського бюджету. 

Втім директор департаменту не зміг відповісти міському голові Одеси на запитання, чи будуть ці візки користуватися попитом та  наскільки вони є зручними для людей з інвалідністю. Мер Геннадій Труханов заявив, що побоюється негативної реакції з боку суспільства, яку вже спостерігали після реалізації деяких проєктів.

"В нас вже були гойдалки, тож щоб ці візки не виявилися гойдалками-2", - зазначив він. 

Йдеться про Led-гойдалки, що були встановлені в грудні 2018 року в рамках проєкту-переможця Громадського бюджету-2018 - Dreamland. Загалом роботи обійшлися майже у 5 мільйонів гривень. У липні 2020 року прокурори закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно директора комерційного підприємства, який підозрюються у привласненні понад 4 мільйонів гривень бюджетних коштів шляхом фальсифікації документів та передали її для розгляду у Приморський районний суд Одеси.

Нагадаємо, міський голова Геннадій Труханов під час дистанційної апаратної наради 8 лютого 2021 року призупинити реалізацію програми "Громадський бюджет" до вирішення питання подальшого догляду за побудованими об'єктами. 

Поділитися