01 лютого 2021 р. 18:54

В одеських школах планують запровадити нове меню

В одеських школах планують запровадити нове меню

Учні 1-4 класів одеських шкіл отримають новий сніданок.

Як стало відомо під час засідання комісії Одеської міської ради з питань освіти, ранкове харчування також стане дорожчим: з бюджету на 1 один сніданок виділять 17,5 проти 10 гривень, як це було раніше. Про це повідомляє Центр публічних розслідувань.

За ці гроші розраховують ввести нове розширене меню, яке розробила спеціальна комісія. Депутатка Олена Вододюк уточнила, чи є окремі види меню для дітей зі спеціальними потребами в харчуванні: безглютенове, безлактозне тощо. Голова комісії Олег Етнарович відповів, що за розрахунками фахівців близько 60 гривень коштуватиме спецхарчування.

Таке питання розглядається, але поки з усіх шкіл надійшло менше 400 заявок на спецхарчування. Обов'язково, за побажанням батьків, також попросили приготувати довідку від медиків.

Поки що нове меню планується з 1 квітня, а до того треба встигнути провести тендерні процедури. 

Нагадаємо, в жовтні 2020 року Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації затвердив технічні умови застосування безглютенового харчування в одеських школах, запровадження якого планують фінансувати з бюджету міста в 2021 року.

В лютому того ж року робоча група, яка в Одеському муніципалітеті займається розробкою нового меню для учнів шкіл, вирішила виключити з нього запіканки з макаронів і манні пудинги в якості другого сніданку.

На сайтах всіх одеських шкіл з'явився підрозділ «Харчування» (в розділі «Про школу»), в якому є меню та поради з харчування.

20 січня директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневіч повідомила, що котлети і каші на сніданок в одеських школах планують замінити запіканками, а соки в пачках - киселем, компотом, чаєм та іншими напоями.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися