05 грудня 2021 р. 15:14

В Одесі звільнили вчителя, який силоміць тягнув дитину з класу

В Одесі звільнили вчителя, який силоміць тягнув дитину з класу

Вчителя, який тягнув спочатку за шию, а потім за ноги учня в Одеському ліцеї №82, відсторонили від роботи.

Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Викладач, застосувавши фізичну силу, тягнув хлопчика з класу в коридор до директора. Цей інцидент школярі засняли на відео та виклали у соцмережі.

"Побачила кадри, де вчитель силоміць тягне дитину з класу. До директора. Вчителя звільнили. Правильно вчинили. Не обговорюється. Як би не було, підняти руку на дитину = вийти з професії, все... У випадках, коли дитина категорично заперечує норми поведінки, школа не повинна виглядати беззахисною. Є чіткий алгоритм дій. Психологічна служба. Ювенальна поліція. Служби, які допомагають стимулювати батьків до виконання своїх обов’язків.", - повідомила Буйневич.

Також директорка департаменту повідомила, що у школі намагалися вирішити проблему зі складним учнем "тихо та мирно", однак розгляд цього випадку відбуватиметься на всіх рівнях — від завідувача з виховної роботи до директора.

Нагадаємо, поліцейські розслідують можливе самогубство учня спортивного ліцею в Одесі. За даними Нацполіції, юнака виявила вихователька у вбиральні повішеним.

Нагадаємо також, в класі одеської школи під час уроку впав шматок стелі. Діти та педагоги не постраждали. Наразі спеціалісти оглядають стелю, учнів переведено до інших навчальних приміщень.

Зазначимо, що десятки будинків в Приморському районі Одеси знаходяться у незадовільному стані або загрожують обваленням.

Шматки стіни впали в головному корпусі Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова на вулиці Дворянській, 2 під час лекції.

Фото: rbc.ua

Поділитися