25 листопада 2021 р. 22:03

В Одесі затвердили схему розміщення електросамокатів

В Одесі затвердили схему розміщення електросамокатів

Виконавчий комітет Одеської міської ради ухвалив рішення «Про затвердження Схеми зонування місць розташування електросамокатів та інших індивідуальних електричних засобів пересування на об’єктах благоустрою м. Одеси».

Документ визначив 11 локацій у Київському районі, дві - у Малиновському, 117 - у Приморському районі.

Електротранспорт можна буде розміщувати лише за відповідними адресами. При цьому в одній точці можна паркувати не більше п'яти самокатів.

Наприклад, у Київському районі міста можна буде розмістити не більше 55 самокатів за 11 адресами; у Малиновському – не більше 10 на двох локаціях, а у Приморському – не більше 580.

«В Одесі, як і у всіх великих містах світу, активно розвивається мікромобільність. Містом їздить багато електросамокатів, при цьому питання їх використання ніяк не регулюється на законодавчому рівні. У подальшому муніципалітетом буде укладено меморандуми у відповідному напрямку з операторами послуг прокату електросамокатів», - зауважив директор департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Артем Сидоренко.

У жовтні виконком вже затвердив схему зонування режимів експлуатації електросамокатів та інших індивідуальних електричних засобів пересування на об’єктах благоустрою Одеси із допустимою швидкістю руху у кожній зоні.

У травні швидкість самокатів, що надаються в оренду в Одесі, знизили, а заїжджати на Трасу здоров'я стали менше.

27 травня виконавчий комітет Одеської міської ради проголосував за розробку схеми зонування пересування містом за допомогою електричних самокатів.  

Раніше комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що одеський муніципалітет має звернутись до Верховної Ради України щодо необхідності врегулювання питання використання самокатів та внесення даного транспортного засобу до Правил дорожнього руху.

Зростаюча кількість електричних засобів пересування, самокатів, мопедів тощо почало турбувати одеський муніципалітет 17 травня.

У вересні минулого року депутати Верховної Ради України в першому читанні підтримали новий законопроект № 3023, який передбачає введення нової категорії учасників дорожнього руху.

Поділитися