25 січня 2021 р. 13:13

В Одесі замислилися над створенням муніципального вибухотехнічного підрозділу

В Одесі замислилися над створенням муніципального вибухотехнічного підрозділу

Одеський міський голова Геннадій Труханов доручив департаменту муніципальної безпеки обговорити з Національною поліцією можливість створення у департаменті власного вибухотехнічного підрозділу.

Під час дистанційного засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації мер назвав нещодавні повідомлення про вибухові пристрої нібито закладенні у дитячих садках міста - елементами гібридної війни. 

"Я розумію, що обстеження мають робити фахівці, тому треба обговорити із поліцією можливість створення такого підрозділу у Департаменті муніципальної безпеки. Щоб ми мали можливість обстежувати "заміновані" об'єкти. Якщо нам дозволять правоохоронці та закон, треба це робити. Бо хтось зацікавлений в дестабілізації роботи місцевої влади і це завдання для СБУ. Це не звичайне хуліганство - це елемент гібридної війни", - зазначив міський голова. 

Окрім того, Геннадій Труханов розпорядився співробітникам "Муніципальної варти" посилити патрулювання біля дитячих садків, для того щоб оперативно надавати допомогу з евакуації дітей, а також наголосив на необхідності посилити заходи безпеки безпосередньо в дитсадках.  

Нагадаємо, 20 січня на електронну адресу поліції надійшло повідомлення про те, що 186 дитячих садочків та учбово-виховальних комплексів заміновані.

15 січня правоохоронці витратили 11 годин на перевірку 185 дитячих садків, а багатьом одеситам довелося передчасно забирати дітей додому.    

13 січня поліція більш ніж шість годин витратила на перевірку інформації про бомби в  26 дошкільних закладах. Вибухівку в жодному не знайшли. 

В листопаді минулого року дитячі сади та школи Одеси неодноразово атакували телефонні терористи. Поліцейські перевіряли інформацію про замінування десяти шкіл Одеси, яка надійшла на електронну адресу поліції зранку 27 листопада.

Інформація про можливе знаходження вибухових пристроїв в п'яти школах Одеси надійшла на електронну адресу поліції 26 листопада.

24 листопада інформація про заміновані чотири навчальні заклади у Малиновському, Приморському та Суворовському районах міста надійшла на електронну адресу поліції. 

Тоді учнів деяких «замінованих» шкіл в Одесі відправили додому. Проте жодного разу вибухівку не знайшли.

Поділитися