18 лютого 2021 р. 20:34

В Одесі за 2020 рік виявили 700 нахаббудів

В Одесі за 2020 рік виявили 700 нахаббудів

Спеціалісти управління державного будівельно-архітектурного контролю Одеської міської ради виявили у 2020 році 700 випадків проведення самочинних будівельних робіт.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник управління Олександр Авдєєв

За його словами, найголовнішою проблемою управління стало те, що 18 березня 2020 року в нього забрали право на перевірки, і по суті не повернули до сьогодні. 

"Тобто ми маємо таку можливість теоретично, але поки що Мінрегіонбуд не сертифікував жодного інспектора", - написав він. 

Втім, Олександр Авдєєв зазначив, що аби не чекати рішень суду, управління розробило рішення виконавчого комітету «Про організацію заходів з демонтажу незаконно розміщених об’єктів, споруд та елементів на території міста Одеси», та вже впровадили цей порядок в дію та демонтували шість самочинно збудованих об’єктів. 

Як найяскравіші приклади нахаббудів посадовець навів такі:

  • Катерининська, 49, де замовник ОК «ЕКОДОМ-2» намагався по найпростішому порядку зареєструвати повідомлення та будувати багатоповерхівку.
  • Рибальська балка, 1-Г, де зростає багатоповерхівка замість індивідуальних будинків. 
  • Чорноморського козацтва, причал 193, де захопили ділянку узбережжя та почали будувати без жодних документів.
  • Корольова, 102, де власники квартири намагалися прибудувати приміщення у 90 квадратних метрів та пробурили 11 свердловин для будівельних паль без жодних документів на земельну ділянку. 

Нагадаємо, у січня 2021 року спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради 14 січня вперше скористалися повноваженнями демонтувати нахаббуди, отримані від виконкому Одеської міської ради 10 грудня минулого року

Втім, співробітники міського управління Державної архітектурно-будівельної інспекції зареєстрували в листопаді 2020 року на вісім нахаббудів менше, ніж в жовтні.

Нагадаємо також, що Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради оштрафувало порушників правил будівництва в місті на загальну суму 12 мільйонів 779,2 тисяч гривень за 2019 рік.

Поділитися