14 квітня 2021 р. 13:22

В Одесі впроваджують цифрову систему управління сферою охорони здоров'я

В Одесі впроваджують цифрову систему управління сферою охорони здоров'я

Одеська міська рада та ТОВ «Advanter Health» уклали Меморандум про спільні наміри щодо впровадження проєктів з розробки та реалізації стратегічних планів розвитку системи охорони здоров'я м. Одеси.

Як повідомили у пресслужбі Одеської мерії, Меморандум підписав мер Одеси Геннадій Труханов, а з боку компанії - керуючий партнер Ярослав Сєрий.

У рамках підписаного Меморандуму компанія розробить базову цифрову екосистему (вебплатформу) управління, яка має об'єднати всю муніципальну медичну мережу Одеси. Оператором екосистеми буде Департамент охорони здоров'я Одеської міської ради.

Цифрова екосистема управління дозволить муніципалітету приймати управлінські рішення, спираючись на результати аналітики масиву даних, отриманих від медзакладів міста. 

«Ми вже говоримо про систему управління, створення екосистеми, до якої підключаються інформаційні медичні системи і передають туди дані. І ці всі дані є власністю міста. Місто може бачити недоліки роботи і слабкі ланки, і реагувати на них, оптимізуючи роботу медзакладів міста», - прокоментував Ярослав Сєрий.

Співробітники міського Департаменту охорони здоров'я та представники компанії ТОВ «Advanter Health» створять робочу групу, яка проведе економіко-статистичний аналіз муніципальної медичної мережі. Як зазначив керуючий партнер компанії, через два місяці місто отримає базову частину цифрової екосистеми, яка покаже, наскільки ефективно використовуються наявні ресурси. Також будуть підготовлені пропозиції щодо оптимізації роботи медичних закладів міста, які спрямовані на поліпшення медичного сервісу для містян.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я зафіксувало 906 випадків захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 13 квітня, а також 42 летальні випадки.

Нагадаємо також, що Міністерство охорони здоров'я зафіксувало:

795 випадків захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 12 квітня, а також 19 летальних випадків.

443 випадки захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 11 квітня, а також шість летальних випадків.

623 випадки захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 10 квітня, а також відсутність летальних випадків.

1 тис. 58 випадків захворювання на COVID-19 на Одещині за добу 9 квітня.

За добу 8 квітня 1 тисячу 194 особи.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Також слідкуйте за перебігом подій щодо коронавірусу у нашій хроніці, яка постійно оновлюється.

Поділитися