01 червня 2021 р. 21:03

В Одесі вирішили вдосконалити зупинки

В Одесі вирішили вдосконалити зупинки

Минулого понеділка, 31 травня 2021 року, під час апаратної наради презентували оновлені зупинкові комплекси, які департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху планує встановлювати в Одесі.

Як повідомили транспортники, вже звичні зупинки обладнають додатковою бічною секцією - 1100 на 2050 міліметрів із загартованого скла товщиною 10 міліметрів.

Також планується замінити покрівлю. Замість пластику буде бронзовий протиударний монолітний полікарбонат із захисним шаром від ультрафіолету товщиною 6 міліметрів.

Крім того, планується встановити додаткові інклюзивні елементи - напрямну тактильну плитку і тактильну стрічку для маркування напрямку руху людей з вадами зору.

«Були нарікання щодо антикорозійного шару фарби, тому ми шляхом повного занурення елементів зупинки у фарбу зробимо захист більш довговічним. Також на зупинці будуть встановлені додаткові інклюзивні елементи - напрямна тактильна плитка і напрямна смуга для позначення шляху для людей з проблемами зору. Крім цього, ми розглядаємо питання щодо обладнання зупинок сонячними батареями і USB-роз'ємами для зарядки гаджетів», - зазначив директор Департаменту транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Сергій Тетюхін

Нагадаємо, у березні минулого, 2020 року, Національна поліція України почала розслідування за матеріалами Держаудитслужби, яка провела ревізію будівництва зупинки в Одесі і виявила, що місцева влада провела закупівлю без тендеру. 

Раніше ІзбірКом писав, що у вересні минулого року департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міськради купив 43 зупиночних комплекси типу «Отрада».

Як випливало з інформації на платформі ProZorro, закупівлі були розбиті на 43 частини: по одній на кожну зупинку. Таким чином, департамент уникнув необхідності проводити торги. Одна зупинка оцінена в 98 тисяч гривень, і загальна сума склала 4 млн 214 тис. грн.

Поділитися