12 вересня 2021 р. 20:47

В Одесі відбувся перший випуск інструкторів-водолазів

В Одесі відбувся перший випуск інструкторів-водолазів

У Водолазній школі Військово-Морських Сил ЗС України проведено перший випуск інструкторів-водолазів, повідомила пресслужба ВМСУ.
 
У Практичній гавані Одеси відбувся перший  випуск курсантів Водолазної школи Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які отримали водолазну кваліфікацію рівня інструкторів  водолазної справи.

Протягом 8-ми тижнів досвідчені військові водолази підвищували рівень своєї професійної кваліфікації на базі Школи. Учасники курсу відпрацювали водолазні спуски в різних умовах на глибинах до 30 метрів в тому числі у відкритому морі і, навіть, уночі. Курсанти здійснювали водолазний пошук різними способами, водолазне обстеження з застосуванням відеофіксації, суднопідйомні роботи з застосуванням м’яких суднопідйомних понтонів, роботи з застосуванням ручного та гідравлічного інструменту, роботи з водоструменевим обладнанням, електрозварювальні та різальні роботи на затоплених об’єктах. 


Під час навчання вперше з 2014 року використовувалася новітня водолазна техніка, зокрема,  мобільна водолазна станція з шланговим водолазним спорядженням "SuperLite-27", мобільна водолазна станція з універсальним   водолазним спорядженням "Divator DP-1", спеціальне водолазне спорядження замкнутого циклу дихання "Caimano MK-4 CDV", тощо. 

Також майбутні інструктори-водолази наполегливо опановували знання та уміння щодо здійснення медичного забезпечення водолазних робіт та керівництва водолазними спусками. 

Вже найближчим часом випускники, більшість із яких — військовослужбовці ВМС ЗС України, підсилять пошуково-рятувальні підрозділи національного флоту та інші підрозділи Збройних Сил України.

Раніше прикордонники Ізмаїльського загону, що базується на півдні Одеської області, взяли участь у тренуваннях на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (JMTG-U), повідомила Держприкордонслужба України. У дописі вказано, що заходи відбулися в рамках підготовки до навчань Rapid Trident-2021 на Львівщині. 

Нагадаємо, британські тральщики Ramsy та Blyth виведені з бойового складу Королівського військово-морського флоту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та їх віддадуть Україні.

Посилення ВМС України за допомогою Великої Британії відбувається завдяки меморандуму, що був підписаний в Одесі 21 червня. 

Під час робочої поїздки на Одещину Президент України Володимир Зеленський взяв участь в заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які відбулися на Одеському морському вокзалі. Про це поінформував офіційний сайт Глави держави.

Фото: ВМСУ

Поділитися