24 вересня 2021 р. 18:08

В Одесі суд другий рік не може почати розгляд справи про пожежу в готелі "Токіо стар"

В Одесі суд другий рік не може почати розгляд справи про пожежу в готелі "Токіо стар"

Приморський районний суд Одеси понад рік не може провести перше підготовче засідання у справі про пожежу в готелі "Токіо стар", через яку загинули дев'ять людей.

Так, 24 вересня з майже 50 потерпілих на судове засідання прийшов лише один, тому засідання перенесли на листопад, повідомляє "Суспільне".

На засідання, крім прокурора Євгена Антощука, з'явилися адвокати родини Вадима Чорного. Від імені матері померлого виступає Ігор Верхолаз, а від вдови – Денис Шилін.

Адвокати вже офіційно "увійшли" в справу та представляють інтереси близьких колишнього власника готелю. Також до суду прийшли дві обвинувачені – адміністраторки згорілого закладу Ірина Паровик та Оксана Єжак. А з потерпілої сторони, де фігурує майже 50 людей з різних областей та країн, лише Микола Насєннік. Чоловік орендував кімнату на другому поверсі готелю і був учасником подій під час пожежі.

Через таку явку суддя Віктор Попревич вирішив перенести засідання.

"Від частини потерпілих в нас є заяви та повідомлення. Інша частина потерпілих проживає поза межами України. Коли ще був живий Вадим Чорний, він наполягав на їхній обов'язковій участі", — зазначив Попревич.

Оскільки проти перенесення засідання не виступила ані сторона захисту, ані сторона обвинувачення, суддя призначив наступне засідання на 4 листопада 2021 року.

Нагадаємо, у червні Приморський районний суд Одеси перенес розгляд справи щодо смертельної пожежі в місцевому готелі «Токіо-стар», під час якої загинули дев'ятеро людей.

Лідер партії «Союз Анархістів України» в Одесі, бізнесмен та колишній радник міського голови Одеси Вадим Чорний помер від інфекції коронавірусу в грудні 2020 року. 

Вадим Чорний був обвинуваченим у порушенні встановлених законом правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей через пожежу в готелі «Токіо-стар», що сталася 17 серпня минулого року. В результаті тієї пожежі загинули дев'ятеро та постраждали 10 людей, що мешкали в готелі. 

В листопаді 2019 року судді Одеського апеляційного суду змінили запобіжний захід Вадиму Чорному з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Поділитися