12 червня 2021 р. 18:26

В Одесі стався вибух на електричній підстанції (оновлено)

В Одесі стався вибух на електричній підстанції (оновлено)

В Одесі на електричній підстанції «Чумка-3» що на вулиці Транспортній, 3 стався вибух, однак за словами рятівників, пожежі як такої немає. Гасять первинними засобами пожежогасіння.

За попередньою інформацією, вибух стався через трансформатор. Насоси теж зупинилися.

В деяких районах міста немає світла і води. Наразі з'ясовують, скільки часу потрібно для ліквідації аварії.

18:45 Пресслужба "Інфоксводоканалу" повідомила: "У зв'язку із аварією на міських електромережах знеструмлено водонасосну станцію "Головна" та адміністративну будівлю "Інфоксводоканалу", а також резервні вводи електропостачання. Наразі відсутній зв'язок із кол-центром та можуть спостерігатися перешкоди із водопостачанням в центральній частині міста та у Малиновському районі. Після усунення аварії спеціалістами "ДТЕК Одеські електромережі" та забезпечення електропостачання, буде відновлено подачу води у центральній частині міста. Просимо розуміння за непередбачені обставини, які виникли внаслідок погодніх умов".

19:10 Пресслужба ДТЕК повідомила, що через аварію відключилися трансформаторні підстанції «Чумка», «Артилерійська» і «ПЗР».

Причина знеструмлення - пошкодження із загорянням високовольтного обладнання на підстанції «Чумка».

Зараз проводять оцінку пошкоджень. Орієнтовний час підключення електрики обіцяють повідомити найближчим часом.

19:20 У пресслужбі ДСНС повідомили, що о 17:50 сталося коротке замикання трансформаторної підстанції, через що загорілася ізоляція, було залучено 10 одиниць техніки та 38 чоловік особового складу, станцію було знеструмлено та ліквідовано пожежу о 18:28, постраждалих немає.

Нагадаємо, Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій звернулась до Державної служби з надзвичайних ситуацій України з проханням виділити співробітників для проведення перевірок пожежної безпеки в Одеській області.

Зазначимо, пожежа на прогулянковому катері, пришвартованому біля причалу у Білгороді-Дністровському, почалася 7 червня після дев'ятої години ранку. Через займання постраждала людина.  

В ніч з 5 на 6 червня в гуртожитку національного медичного університету на вулиці Маршала Малиновського в Одесі сталося займання.

Судді Малиновського районного суду Одеси допитали на засіданні 3 червня одного з потерпілих, Ігоря Трофимчука, чий син Кирило загинув у пожежі на Троїцькій. Хлопець навчався на 2-му курсі коледжу і, коли почалася пожежа, був на п'ятому поверсі. Він загинув, задихнувшись чадним газом.

Поділитися