19 жовтня 2021 р. 19:31

В Одесі щодня працюватимуть центри масової вакцинації від COVID-19

В Одесі щодня працюватимуть центри масової вакцинації від COVID-19

Центри масової вакцинації в Одесі з 20 жовтня щодня працюватимуть для щеплення одеситів з 9:00 до 18:00.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.  

Зробити щеплення від COVID-19 можна за адресами:

  • пров. Семафорний, 4, ТЦ Fontan Sky;
  • вул. Семена Палія, 125-Б, ТЦ DEPOt;
  • вул. Давида Ойстраха, 32, ТРЦ City Center;
  • пр-т Небесної Сотні, 2, ТРЦ City Center;
  • пл. Дерев'янка, 1, видавництво «Чорномор'я»;
  • Міжнародний аеропорт «Одеса» (працює з 10:00 до 17:00).

Також щодня продовжують працювати стаціонарні пункти щеплення у всіх центрах первинної медико-санітарної допомоги міста.

В Одесі з лютого 2021 року проводиться вакцинація від COVID-19, з кінця травня кожні вихідні працюють центри масової вакцинації. У всіх ЦПМСД працюють стаціонарні кабінети щеплення, також організована вакцинація колективів від 50 осіб мобільними бригадами.

Щеплення від COVID-19 проводяться вакцинами провідних світових виробників, схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Наразі в достатній кількості є Comirnaty/Pfizer, CoronaVac і AstraZeneca.

З 18 жовтня Одеська область рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС включена в «червону» карантинну зону, що передбачає обмеження по роботі низки установ, які не застосовуються за умови вакцинації 100% співробітників і відвідувачів.

В останні дні різко зросла кількість одеситів, які бажають пройти вакцинацію від COVID-19. Тільки за останні три дні в Одесі зроблено понад 20 000 щеплень. Це створило додаткове навантаження на кабінети щеплення ЦПМСД. У зв'язку з цим було прийнято рішення про організацію роботи центрів масової вакцинації і в будні дні.

Сьогодні також Суспільному стало відомо, що в Одеській області вакцини Pfizer залишилося понад 15 тисяч доз, однак на складі її вже немає. Таку інформацію повідомила начальниця відділу комунікацій обласного Центру громадського здоров'я Анна Лєснікова. Станом на 18 жовтня в міських закладах охорони здоров'я є 5 313 доз вакцини Pfizer, в закладах Одеської області – 7 845 доз; ще 2 220 доз є у компаній. Наступне надходження 63 180 доз вакцини очікують 20 жовтня.

Нагадаємо, найбільше невакцинованих освітян лишається у школах п'яти областей: Рівненської – 24,5%, Волинської – 22%, Івано-Франківської – 20,8%, Одеської – 20,1%, Львівської – 19,4%.

Міністерство охорони здоров'я нарахувало вчора, 18 жовтня, 1 тисячу 418 нових випадків COVID-19 в Одеській області, з яких 24 -летальні.

Між тим статистичні підрахунки медиків та спеціалістів департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради вказують на те, що зі 100 інфікованих у другій хвилі лише троє вакциновані, а от інші нехтували щепленням.

Міністерство охорони здоров'я нарахувало вчора, 17 жовтня, 1 тисячу 367 нових випадків COVID-19.в Одеській області. 

Зазначимо, що Одещина посідала перше місце за кількістю випадків зареєстрованих 16 жовтня, а також 15 жовтня.

З 18 жовтня в "червону" зону адаптивного карантину переходять чотири області України у зв'язку зі зростанням показників захворюваності на COVID-19.

Раніше Одещина вибула з п'ятірки регіонів-лідерів за кількістю випадків COVID-19 за добу.

Кабінет Міністрів України під час засідання 11 жовтня змінив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епіднебезпеки. 

В Одеській області з початку жовтня відбувся різкий сплеск захворюваності коронавірусом, а для лікування хворих не вистачає лікарів.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися