29 травня 2021 р. 17:19

В Одесі пройшла акція підтримки білоруських політв'язнів

В Одесі пройшла акція підтримки білоруських політв'язнів

У суботу, 29 травня, біля пам'ятника Дюку де Рішельє пройшла акція солідарності з політв'язнями Білорусі.

На локальний марш вийшли активісти-білоруси і одесити. Вони вимагають звільнити всіх політв'язнів і говорять про те, що боротьба за свободу білорусів не закінчена.

За словами учасників мітингу, захід вирішили приурочити до річниці першого арешту кандидата в президенти Сергія Тихановського, після якого в усіх містах Білорусі почалися акції протесту.

На акцію люди принесли з собою біло-червоно-білі прапори та плакати.

За словами активістів, багато їх знайомих виїхали з Білорусі через постійну невизначеність та насильство з боку влади по відношенню до протестуючих. 

Раніше Уряд заборонив білоруським літакам літати українським небом, а українські літаки, всвою чергу, більше не літатимуть над Білоруссю.

Депутатська фракція "Слуга народу" виключила зі свого складу народного депутата Євгена Шевченка через зустріч із Лукашенко.

Нагадаємо також, що Мінськ шукає нові транспортні можливості для експорту продукції білоруських підприємств, повідомляє міністерство транспорту і комунікацій Білорусі.  Тож Білоруське морське пароплавство готове створити логістичний ланцюг "річка-море"  і доставляти відповідну продукцію з міста Мазир, що на Прип'яті, через Одеський порт і сербське Смедерево у Європу. 

Поділитися