02 червня 2021 р. 15:22

В Одесі правоохоронці штурмували гімназію заради навчань

В Одесі правоохоронці штурмували гімназію заради навчань

Бійці спеціального підрозділу "Корд" та співробітники поліції влаштували антитерористичні навчання на території гімназії №4 в Одесі, в яких також взяли участь нацгвардійці та рятувальники.

Як повідомили в пресслужбі муніципалітету, навчання проводилися в рамках практичної конференції «Безпека учасників навчального процесу: алгоритм дій закладів загальної середньої освіти міста під час виникнення надзвичайної ситуації».

За легендою озброєний чоловік зайшов на територію шкільного подвір'я, зробив кілька пострілів в повітря, після чого увійшов до будівлі через чорний вхід.

«Терорист» вирушив на третій поверх. Після цього в будівлі пролунав сигнал тривоги. Частина учнів і педагогів вибігли на вулицю. Решта забарикодувалісь в одному з кабінетів, а потім спецпризначенці приїхали та знешкодили стрільця.

Нагадаємо, тактико-спеціальні навчання на об’єктах потенційних терористичних посягань відбулись раніше в Одеській області. Організував відповідні заходи Антитерористичний центр при Управлінні Служби безпеки України в Одеській області.

Військовослужбовці одеської бригади морської піхоти подолали психологічну смугу перешкод, довжина якої понад шість кілометрів. 

Три випадки розпилення балончиків під час уроків в одеських школах зафіксовано впродовж квітня, два з яких випадкові, а в школах, де сталися події, п'ятеро дітей відвідували медичні пункти. 

Поділитися