22 лютого 2021 р. 10:45

В Одесі помер активіст та ветеран антитерористичної операції

В Одесі помер активіст та ветеран антитерористичної операції

Володимир Малофєєв, відомий в Одесі як дядя Вова, пішов з життя, перебуваючи в лікарні, 21 лютого.

Володимир Малофєєв – активний учасник Революції Гідності.

  • Брав участь в Антитерористичній операції. Під Дебальцево отримав важкі поранення, після чого продовжив свою волонтерську діяльність в Одесі.
  • Займався військово-патріотичним навчанням дітей і молоді, був наставником у військово-патріотичній грі "Сокіл Джура", де вчив молодь військовій справі. 

Напередодні його доставили у важкому стані до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону України, де у нього діагностували важке захворювання. 

Нагадаємо, в січні на 61 році пішла з життя відома одеська актриса театру і кіно Ірина Токарчук, відома багатьом глядачам як тітка Сіма з Одеської комуналки.

Також у січні пішов з життя декан філологічного факультету Одеського національного університету імені Мечникова професор Євген Черноіваненко.

Нагадаємо, наприкінці грудня видатний археолог, викладач кафедри археології та етнології України Одеського національного університету ім. Мечникова Олександр Дзиговський помер в Одесі

Видатний український письменник та громадський діяч, Академік Міжнародної Академії науки, освіти, промисловості та мистецтва при ЮНЕСКО, визначний популяризатор української  національної культури в світовому масштабі Богдан Сушинський помер 24 грудня.  

 У грудні з різних обставин померли відомі в Одесі та Україні люди: 

  • Геннадій Кернес, що виграв вибори міського голови в Харкові помер від ускладнень, викликаних COVID-19, яким він хворів з вересня. 
  • Виконавчий комітет Подільської міської ради повідомив про смерть колишнього першого заступника міського голови Володимира Таранчука.
  • Лідер партії «Союз Анархістів України» в Одесі, бізнесмен та колишній радник міського голови Одеси Вадим Чорний помер від інфекції коронавірусу. 
  • Оперна співачка, педагогиня, професорка та завідувачка кафедри сольного співу Одеської національної музичної академії Галина Поліванова померла у віці 91 року.
Поділитися