15 жовтня 2021 р. 13:42

В Одесі помер учасник визволення міста

В Одесі помер учасник визволення міста

На 98-му році життя помер учасник визволення Одеси від фашистських загарбників Микола Московий. Він був одним з чотирьох ветеранів-визволителів, які проживають в Одесі.

Про це повідомила пресслужба Одеської міської ради.

Микола Іванович народився 27 січня 1924 року. На фронті був сапером, розвідником і учасником штурмових груп. Війна для Миколи Івановича закінчилася тільки у 1948 році. Три роки він ще проводив розмінування територій, на яких йшли бої.

День звільнення Одеси 10 квітня 1944 року ветеран згадував так: «Стояла морозна, зимова погода. Ми йшли пішки, навіть трактори та танки не скрізь могли проїхати. І звичайні цивільні люди з навколишніх поселень допомагали нам - солдатам: несли речі, бойову зброю, припаси. Завдяки нашому згуртуванню і самовіддачі ми змогли перемогти ворога і завоювати цю Велику Перемогу!».

Микола Московий/ОМР

За заслуги фронтовик був нагороджений численними орденами і медалями.

У серпні пресслужба муніципалітету повідомляла, що в Одесі проживають 14 ветеранів війни, які безпосередню брали участь в обороні і визволенні нашого міста від нацистських окупантів.

Нагадаємо, 8 серпня помер відомий український художник, директор Одеського художнього музею, депутат Одеської облради Олександр Ройтбурд.

Євген Марчук, який був прем'єм-міністром України та першим чинним головою Служби безпеки України, помер 5 серпня 2021 року від зупинки серця. 

У липні у Нью-Йорку на 98 році життя не стало українського і радянського футболіста, заслуженого тренера УРСР Матвія Черкаського.

Відома одеська журналістка Ірина Голобородько померла 29 червня, на операційному столі в Одесі. 

Напочатку червня пішов з життя соліст-вокаліст Одеського академічного театру музичної комедії ім. М. Водяного, народний артист України Микола Завгородній.

Онук найстаршого депутата Одеської міської ради, кандидата на посаду міського голови під час останніх виборів, артиста Олега Філімонова Еван Григор раптово помер, граючи у баскетбол.

Колишній міській голова Кілії та голова Кілійської районної державної адміністрації Олег Гречаний помер від ускладнень коронавирусной інфекції.

Раніше ексдепутат Одеської обласної ради та колишній голова Березівської районної адміністрації Олександр Адзеленко помер 11 травня. 

Фото: Думська

Поділитися