19 березня 2021 р. 13:53

В Одесі помер почесний громадянин міста - краєзнавець Олег Губарь

В Одесі помер почесний громадянин міста - краєзнавець Олег Губарь

Почесний громадянин Одеси, член історико-топонімічної комісії Одеської міської ради, журналіст та краєзнавець Олег Губарь помер через тяжке хронічне захворювання, ускладненого нещодавно перенесеним COVID-19. 

Про це в соціальних мережах повідомили знайомі та друзі журналіста. 

Раніше стало відомо, що він опинився у лікарні. 

Олег Губарь народився у 1953 році. Працював у газетах «Вечірня Одеса», «Одеський вісник», «Вісник регіону», в журналі «Одеса». З 2000 року входить до редколегії і випускає одеський літературно-художній, історико-краєзнавчий альманах «Дерибасівська — Рішельєвська».

Член бюро історико-краєзнавчої секції «Одесика» Одеського Будинку вчених; президії Одеського відділення Українського товариства охорони пам'яток історії та культури; історико-топонімічної і паркової комісій Одеського міськвиконкому. Почесний член Всесвітнього клубу одеситів. Почесний член Європейського інтерклубу «Будинок Де Рібаса».

Автор багатьох книг, публікацій в журналах України, Росії, Німеччини та Ізраїлю.

Нагадаємо, 17 березня, на 74 році життя помер Валерій Орловський - засновник Одеського Музею митниці. 

В січні на 61 році пішла з життя відома одеська актриса театру і кіно Ірина Токарчук, відома багатьом глядачам як тітка Сіма з Одеської комуналки.

Також у січні пішов з життя декан філологічного факультету Одеського національного університету імені Мечникова професор Євген Черноіваненко.

Нагадаємо, наприкінці грудня видатний археолог, викладач кафедри археології та етнології України Одеського національного університету ім. Мечникова Олександр Дзиговський помер в Одесі

Видатний український письменник та громадський діяч, Академік Міжнародної Академії науки, освіти, промисловості та мистецтва при ЮНЕСКО, визначний популяризатор української  національної культури в світовому масштабі Богдан Сушинський помер 24 грудня.  

 У грудні з різних обставин померли відомі в Одесі та Україні люди: 

  • Геннадій Кернес, що виграв вибори міського голови в Харкові помер від ускладнень, викликаних COVID-19, яким він хворів з вересня. 
  • Виконавчий комітет Подільської міської ради повідомив про смерть колишнього першого заступника міського голови Володимира Таранчука.
  • Лідер партії «Союз Анархістів України» в Одесі, бізнесмен та колишній радник міського голови Одеси Вадим Чорний помер від інфекції коронавірусу. 
  • Оперна співачка, педагогиня, професорка та завідувачка кафедри сольного співу Одеської національної музичної академії Галина Поліванова померла у віці 91 року.
Поділитися