28 серпня 2021 р. 20:01

В Одесі поліцейські відгородили автобусами Марш рівності від "традиціоналістів" (оновлено)

В Одесі поліцейські відгородили автобусами  Марш рівності від "традиціоналістів" (оновлено)

Марш рівності, який відбувся 28 серпня в рамках фестивалю квір-культури "Одеса-прайд", цього року не зазнав нападів з боку супротивників - громадського руху "Традиція та Порядок". 

Цього разу поліція вдалася до більш серйозних заходів безпеки ніж минулого року 

Зокрема, безпечну ходу колоні з 150 представників ЛГБТ-культури та тих хто підтримує їх права, забезпечували близько 400 правоохоронців. 

Щоправда більшість блокували супротивників маршу, яких зібралося близько 200 осіб.

Щоб не повторилася ситуація, яка склалася 30 серпня 2020 року коли активістам організації "Традиція та Порядок" все ж вдалося дістатися Маршу рівності та побити його учасників, поліцейські цього разу не лише стали кордоном між двома акціями, але й відгородили противників маршу від ходи автобусами. 

ФОТО: Суспільне.

Траплялися поодинокі атаки психологічні атаки на колону - одного чоловіка з мегафоном, який вигукував образи на адресу учасників ходи навіть затримали поліцейські.

Представники "Традиції та Порядку" врешті-решт обмежилися зриванням прапору Європейського Союзу з флагштоку біля будівлі Одеської міської ради. Щоправда потім вони зненацька побігли кудись з Думської площі і щонайменше чотирьох з них затримала поліція.

20:18 Поліція затримала близько 20 активістів організації "Традиція та Порядок" тож наразі інші представники цієї організації планують пікетувати Приморський райвідділ поліції.

ВІДЕО: Ігор Кравець.

Зазначимо, що напередодні Маршу рівності, голова оргкомітету фестивалю квір-культури "Одеса-прайд" Анна Леонова поскаржилася, що представники громадських організацій, що виступають проти ЛГБТ-спільноти, погрожують напасти на марш, а поліція не відкриває провадження за заявою організаторів фестивалю.   

Зокрема очільник одеського осередку організації "Традиції і порядок" Ілля Попков закликав своїх прибічників та інших противників ЛГБТ-культури вийти 28 серпня на протидію маршу під гаслом "Повторимо Тбілісі". Йдеться про події в столиці Грузії 5 липня. Тоді противники ЛГБТ потрощили офіси двох місцевих організацій, а також нападали на журналістів. Один з представників ЗМІ - оператор Олександр Лашкарава згодом помер внаслідок отриманих травм.

Нагадаємо, 25 серпня декілька молодиків напали на волонтера фестиваля квір-культури "Одеса прайд" через веселкову бандану, що була на ньому.  В коментарі ІзбірКому поліція заявила, що звернень від постраждалого не надходило. 

Також 25 серпня сталася акція протесту організації "Традиція та Порядок" під будівлею Головного управління Національної поліції в Одеській області через затримання кількох своїх активістів, які побилися з охороною в "Аркадії".  

Поділитися