12 листопада 2021 р. 11:20

В Одесі планують зрізати 26 дерев

В Одесі планують зрізати 26 дерев

Комісія з питань визначення стану зелених насаджень департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради вирішила, що в Одесі треба спиляти 26 дерев.

Про це повідомили у пресслужбі департаменту.

З 1 по 5 листопада комісія провела виїзди по 10 зверненням у вісьмох районах міста Одеси, обстежила понад 68 зелених насаджень, з яких 26 дерева підлягають видаленню.

Комісія працює у складі: фахівці департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міської ради, представник Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) та представник КП «Міськзелентрест» Одеської міської ради.

Під час засідання комісії розглядаються заяви щодо проведення обстеження зелених насаджень від організацій та приватних осіб.
Протягом тижня члени комісії здійснюють виїзди на місця звернень. Після чого складаються акти обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню та у подальшому акти видаються заявникам.

Нагадаємо, Котовський міськрайонний суд Одеської області засудив мешканця Подільська (колишній Котовськ, - ред.) до двох років позбавлення волі за незаконну порубку лісу.

Минулого року інспектори відділу державного екологічного нагляду природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу зафіксували факт знищення зелених насаджень на вулиці Фонтанська дорога, 18 в Одесі.

А також збитки завдані державі від пошкодження в Одесі по вул. Торговій, 17 унікального дерева – «Тополі канадської» - ботанічної пам’ятки природи місцевого значення оцінили у 125 тисяч 466 гривень.

Одеське комунальне управління «Міськзелентрест» звернулося до управління екологічної служби в Одеській області, а також до поліції із заявою про несанкціоновану обрізку тополі на вулиці Торговій. 

Поділитися