21 червня 2021 р. 21:15

В Одесі підписали меморандум між Україною та Великою Британією про співпрацю

В Одесі підписали меморандум між Україною та Великою Британією про співпрацю

Військові з України та Великої Британії провели спільні навчання, після чого представники обох країн підписали меморандум про співпрацю.

Про це повідомило Суспільне.

У повідомленні зазначається, що у рамках документа Україна та Велика Британія разом спроєктують та збудують вісім ракетних катерів за британськими технологіями. Також на баланс Збройних сил України передадуть два сучасні мінні тральщики. У будівництві візьмуть участь українські підприємства.

У такий спосіб відбудеться передача транспортних технологій від однієї країни іншій, пояснив заступник міністра оборони Олександр Миронюк. Будівництво, за його словами, профінансує Велика Британія.

Також він зазначив, що разом країни також побудують декілька військово-морських баз для розміщення українських військовослужбовців та техніки. Крім того в Україні сподіваються залучити британських фахівців для добудови корвету Володимир Великий. Перший контракт з Великою Британією планують підписати вже у серпні цього року.

"Збройні сили наших країн вже навчаються разом, проводять спільні тренування. Меморандум – це ще один крок до подальшої співпраці у сфері військово-морських сил і розвитку спроможностей військово-морського флоту України", – наголосив міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін.

Фото: Суспільне

Нагадаємо, одеські морпіхи подолали психологічну смугу перешкод, довжина якої понад шість кілометрів.

Флагман Морської охорони Держприкордонслужби зустрів корабель берегової охорони США HAMILTON.

2 травня в Одесі відбувся Марш захисників України.

Одеська 35-а окрема бригада морської піхоти тепер носить ім'я контрадмірала Михайла Остроградського, а також отримала стрічку до бойового прапора. 

Поділитися