31 травня 2021 р. 12:04

В Одесі оцінять роботу з міським господарством та охороною пам'ятників

В Одесі оцінять роботу з міським господарством та охороною пам'ятників

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився створити робочу групу, яка оцінюватиме ефективність здійснення департаментом міського господарства Одеської міської ради та управлінням з питань охорони об’єктів культурної спадщини контролю за виконанням завдань.

Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету. 

Йдеться по завдання визначені законами України, актами президента України, постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету міністрів України, дорученнями прем’єр-міністра України.

Очолить комісію в.о. заступника міського голови – керуючий справами виконавчого комітету Одеської міської ради Олег Бриндак, його заступником буде директорка департаменту документально-організаційного забезпечення Марина Броварська, а секретарем робочої групи буде начальниця організаційного відділу департаменту документально-організаційного забезпечення Юлія Довгань

Комісія працюватиме з 15 червня до 15 липня з урахуванням карантинних обмежень, а звітувати про результати роботи має міському голові до  31 серпня. 

Зазначимо, Міністерство культури та інформаційної політики України направило апеляційну скаргу на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 12 травня 2021 року щодо зупинення дії приписів Міністерства про припинення будівництва житлового будинку по вул. Рішельєвська, 47, 49 та вул. Велика Арнаутська, 40 в Одесі.

Реставратори будинку Руссова під час оновлення скульптур допустили серйозне порушення технології і саме через це в однієї з них відпало обличчя. 

Сім великих ділянок аварійного карниза впали по всьому периметру будинку на розі Тираспольської і Кузнєчної в центрі Одеси.

Нагадаємо, сума коштів, виділених у 2019 році на фінансування програми збереження і розвитку історичного центру після коригування у 2020 році, скоротилася у 2,7 разів

Реставратори будинку Руссова під час оновлення скульптур допустили серйозне порушення технології і саме через це в однієї з них відпало обличчя. 

Нагадаємо також, що співробітники Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів. 

Поділитися