26 серпня 2021 р. 20:04

В Одесі мають актуалізувати мапу тимчасових споруд

В Одесі мають актуалізувати мапу тимчасових споруд

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився актуалізувати мапу тимчасових споруд в місті в найкоротший термін.

Відповідне доручення своєму заступникові Павлу Вугельману мер віддав під час засідання виконавчого комітету Одеської міської ради 26 серпня. 

Міський голова зазначив, що мапа вже існує, але потребує саме актуалізації, після чого слід забезпечити вільний доступ до неї усіх охочих.

"Давайте вже скажіть мені, коли буде зроблено скільки часу на це потрібно: тиждень, місяць. Така мапа необхідна, щоб ми та мешканці міста розуміли, де яка тимчасова споруда знаходиться та що там робиться взагалі", - зазначив очільник громади. 

Доручення мера було дано наприкінці обговорення питання щодо можливої несплати орендних платежів власниками тимчасових споруд, які не було демонтовані попри закінчення терміну дії відповідних угод. Начальниця юридичного департаменту Інна Поповська зазначила, що плата має надходити до дня демонтажу такого об'єкта незалежно від терміну дії договору і факту користування спорудою. Начальнику управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Олексію Козлову дано вказівку в стислий термін доповісти про наявність таких порушників. 

Мапа інтерактивна

У червні Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради розробило онлайн-мапу об'єктів капітального будівництва в місті.

Раніше Одесити створили онлайн-карту для людей з інвалідністю.

В березні Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оприлюднив онлайн-мапу бомбосховищ міста які входять до Фонду захисних споруд.

У квітні 2016 року Одеська обласна державна адміністрація опублікувала інтерактивну мапу захисних споруд цивільної оборони. Тоді згідно з мапою в Одесі були розташовані 87 таких споруд.

Поділитися