09 липня 2021 р. 19:20

В Одесі допитали свідка нападу на Стерненка, якого активіст вважає організатором замаху на себе

В Одесі допитали свідка нападу на Стерненка, якого активіст вважає організатором замаху на себе

Приморський районний суд допитав свідка у справі про третій напад на активіста Сергія Стерненка, якому закидають умисне вбивство через те, що він вбив одного з супротивників.

Отже, 9 лютого до зали суду запросили Олександра Подобєдова, якого сам Сергій Стерненко вважає організатором нападу на себе. Втім, сам свідок заперечує ці обвинувачення.

Свідок працює охоронцем у клубах, з нападниками Ісайкулом та Кузнєцовим тренувався в одному залі. 

Адвокат Стерненка Вадим Оксюта запевнив, що нарахував щонайменше 5 розбіжностей у показах 2018 та 2021 років, повідомляє "Суспільне".

Адвокат заявив клопотання про перегляд відео переднього допиту Олександра Подобєдова, який у вересні 2018 року провів слідчий Нацполіції Гуменюк.

Стерненко запитав у Подобєдова, якого вважає одним із організаторів, чи домовлявся він з Ісайкулом і Кузнєцовим "після нападу зустрітись біля кіностудії". Свідок відповів, що не розуміє питання, та додав: "Не домовлявся".

Подобєдов запевнив, що не пам'ятає, коли саме познайомився із загиблим Кузнєцовим, але припустив, що до дня нападу знав його приблизно рік.

Також свідок підтвердив, що бачився з Ісайкулом та Кузнєцовим у день нападу в парку біля будівлі Одеської ОДА. Тоді ж з ними був і другий свідок, який не прийшов на засідання, - Віталій Посувайло. Однак куди саме після зустрічі пішли Ісайкул та Кузнєцов, Подобєдов не знає.

Свідок заявив, що бачив ніж Стерненка під час прямої трансляції в Facebook, та припустив, що "ніж дістають не просто так".

Судді повернулися з нарадчої кімнати та відмовили у клопотанні адвоката. Сергій Стерненко та Вадим Оксюта знову виступили проти допиту. За їхніми словами, допитуватувати Подобєдова без другого свідка обвинувачення Посувайла не можна. Захист переконаний, що Подобєдов може розповісти другому свідку, які питання йому ставили, та як він на це відповідав.

Адвокат Стерненка Вадим Оксюта заявив про відвід прокурорам. За його словами, виклик свідків, які можуть бути причетними до замаху, свідчить про упередженість правоохоронців.

Прокурор Юрій Бачинський назвав відвід "зловживання з боку захисту" та разом із представниками потерпілих виступив проти. Судді пішли до нарадчої кімнати.

Нагадаємо, раніше судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов, які розглядали апеляційну скаргу Сергія Стерненка та Руслана Демчука в справі про викрадення депутата Сергія Щербичаподали у відставку.     

Ще раніше голова Приморського райсуду Одеси поскаржився на обстріл його кабінету саме через справу Сергія Стерненка.

Нагадаємо, колегія суддів Одеського апеляційного суду, що розглядає скарги екскерівника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка та Руслана Демчука на вирок Приморського райсуду міста, повідомила оголосить рішення 31 травня.

У березні Приморський районний суд продовжив розгляд справи активіста Сергія Стерненка, якого звинувачують в умисному вбивстві. 

На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

Нагадаємо також, що судді Приморського районного суду Одеси, де розглядають справу про третій напад на Сергія Стерненка, дали дозвіл на затримання ексочільника одеського осередку "Правого сектору" для приводу на засідання. 

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її.

Поділитися