01 лютого 2021 р. 11:39

В Одесі через негоду постраждали близько 900 дерев

В Одесі через негоду постраждали близько 900 дерев

Департамент міського господарства підрахував, скільки дерев постраждали від негоди, починаючи з 27 січня, та вже на 70% ліквідував наслідки. 

Про це під час засідання оперативного штабу з питань ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, 1 лютого повідомила директор департаменту Наталія Мостовських. 

За її словами, загалом постраждали біля 900 дерев. Багато з яких впали. Також через негоду мережі електропостачання були пошкодженні більш ніж в 400 місцях. Підприємці надали 130 одиниць техніки у допомогу комунальникам, а також дві доби допомогали 500 військових. 

Наразі бригади обленерго ліквідують пошкодження у 48 місцях в Одесі. 

Нагадаємо, станом на 7:00 1 лютого в Одеській області залишаються знеструмленими 11 населених пунктів у Лиманському районі, а на регіон знову насувається негода.

В Одесі на вулиці Пастера 30 січня обвалився балкон.

Електромережі, що забезпечують струмом 32 населених пункти в Одеській області залишалися пошкодженими станом на 7:00 31 січня.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляла, що кількість знеструмлених населених пунктів станом на 7:00 29 січня зросла у порівнянні із ранком 28 січня на 20 населених пунктів. 

Одеський муніципалітет з 9:30 27 січня тимчасово обмежив рух до міста вантажного автотранспорту, у зв'язку із погіршенням погодних умов. 

Наліпання мокрого снігу та сильний поривчастий вітер призвели станом на 7:00 27 січня до знеструмлення 117 населених пунктів у п'яти областях України. В Одеській області без світла сидять мешканці 13 населених пунктів.

25 січня Одеська міська рада звернулася до містян із проханням максимально обмежити переміщення містом та без гострої необхідності не виїжджати на особистому автотранспорті на вулиці Одеси. Впалі дерева пошкодили автівку та будинок.

Нагадаємо також, що зранку 13 січня в Одесі випав сніг, однак суттєвих перешкод для руху транспорту не створив - Одеські комунальники вночі розпочали прибирати сніг з тротуарів та доріг міста. Втім, без енергопостачання залишилися біля 20 населених пунктів. 

Раніше про випадіння снігу повідомляли мешканці Півдня регіону. Зазначимо також, що за інформацією Українського гідрометеорологічного центру зниження температури очікується після 14 січня.

Поділитися