08 липня 2021 р. 21:10

В обласній раді створять робочу групу щодо психіатричної лікарні у Білгороді-Дністровському

В обласній раді створять робочу групу щодо психіатричної лікарні у Білгороді-Дністровському

Одеська обласна рада створить робочу групу, яка має вивчити питання щодо подальшого функціонування обласної психіатричної лікарні № 4 у Білгороді-Дністровському.

Про це стало відомо 6 липня під час наради голови обласної ради Григорія Діденка з представниками департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, що наразі управляє закладом, депутатами обласної ради, керівниками громад та району.

Департамент ОДА планує в рамках оптимізації зробити заклад відділенням Одеського обласного центру психологічного здоров’я. Районна рада на чолі з Григорієм Мельниченком, який порушив питання під час останньої сесії облради, пропонує взяти лікарню на свій баланс та зберегти як окремий заклад. Свою позицію під час наради висловили також керівники громад.

«Вирішили працювати далі у форматі робочої групи. До наступного пленарного засідання сесії є час покроково розібрати всі варіанти, дійти згоди і зафіксувати обов’язки всіх сторін. Долучаємо департаменти соціальної політики та фінансів облдержадміністрації», — розказав Григорій Діденко. 

Наразі в лікарні знаходяться 211 осіб, з них 99 — з гострими психотичними станами, решта — хронічні хворі. Колектив складає 183 особи.  

Окрім поточних витрат, заявлено, що у лікарні потрібно провести ремонт, встановити пандуси, придбати генератор та пральну машину.

Нагадаємо, у квітні група мешканців Білгорода-Дністровського протестували проти закриття в місті Обласної психіатричної лікарні №4 через брак фінансування. 

Управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційним підприємством "Таурус"»  про капітальний ремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) КНП «Міська лікарня №5».

В Ізмаїлі запрацювала нова киснева станція. Про це 17 квітня повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook міський голова Андрій Абрамченко. 

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив тендер для обрання компанії, яка розробить проєктно-кошторисну документацію капітального ремонту Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

Поділитися