28 вересня 2021 р. 21:19

В обласній раді назвали села з найкращим благоустроєм

В обласній раді назвали села з найкращим благоустроєм

Підсумки щорічного конкурсу «Найкращий сільський населений пункт із благоустрою Одеської області» підбили 28 вересня в обласній раді.

Про це повідомили у пресслужбі обласної ради.

Села змагалися в трьох територіальних групах — південь, центр та північ Одещини. У вересні до кожного села-учасника приїжджала конкурсна комісія, до складу якої входять депутати та працівники апарату обласної ради. Населені пункти оцінювалися за багатьма показниками, зокрема, створення парків, збереження історико-культурної спадщини, будівництво доріг, удосконалення системи надання соціальних послуг. 

У групі північних районів перше місце посіло село Нестоїта Куяльницької сільської громади, друге — село Липецьке Подільської міської громади, третє — село Білине Балтської міської громади.

У групі центральних районів перше місце посіло село Прилиманське Авангардівської селищної громади, друге — село Першотравневе Візирської сільської громади, третє — село Білка Іванівської селищної громади.

У групі південних районів перше місце посіло село Зоря Саратської селищної громади, друге — село Приморське Вилківської міської громади, третє — село Залізничне Болградської міської громади. 

За умовами конкурсу села, які посіли перші місця у групах, отримають по 400 тисяч гривень, другі місця — по 300 тисяч, треті — по 200 тисяч.

Як розказав голова конкурсної комісії, заступник голови обласної ради Вадим Шкарівський, голови сіл, які брали участь у конкурсі, але не посіли призові місця, будуть заохоченні почесними грамотами обласної ради. 

Конкурс з благоустрою проводиться від 1999 року — з метою підтримки діяльності та активізації ініціатив органів місцевого самоврядування у вирішенні питань благоустрою, збереженні інфраструктури, історичних, культурних і природних пам’яток.

Навесні депутати затвердили проєкт рішення про щорічний конкурс на найкращий із благоустрою сільський населений пункт Одеської області.

У грудні 2020 року департамент освіти та науки Одеської міської ради з урахуванням карантинних обмежень провів міський огляд-конкурс на кращий музей при закладах освіти міста.

У серпні 2020 року обласна конкурсна комісія з проведення конкурсу «Сільські, селищні ради та об’єднані територіальні громади найкращого благоустрою» оголосила переможців другого етапу конкурсу, які перейдуть до ІІІ етапу. 

Раніше регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу сформував черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України. У рейтингу Центр представив 20 найкращих громад Одеської області станом на 1 липня цього року, а всього було оцінено 73 громади на Одещині та 1 тис. 540 - по Україні. 

Поділитися